Atsakydamas į klausimą, kaip vertina Lietuvos ir Lenkijos santykius, jis pasakė, kad abiejų šalių dialogas yra puikus ir tai nėra tik deklaracijos, bet ir konkretūs sprendimai, kurie mažina problemas, rašo portalas wpolityce.pl. „Pajautėme, kad Lenkija ir Lietuva yra strateginės partnerės“, - sakė jis.

Jis taip pat pakomentavo Europos Komisijos ginčą su Lenkija dėl teismų reformų. „Galvoju, kad kiekviena šalis narė turėtų rūpintis savo interesais, bet taip pat vadovautis bendromis europietiškomis taisyklėmis. Svarbiausia, kad sudėtingi klausimai būtų sprendžiami dialogo, o ne sankcijų keliu. Šalys turi ieškoti kompromiso ir dialogo, o abipusiai gąsdinimai niekam neišeis į gerą“, - sakė jis.

Perklaustas, ar palaiko Lenkijos vyriausybę šitame ginče, S. Skvernelis dar kartą pabrėžė, kad Lietuva remia dialogą tarp ES šalių. „Ir tai, kas turėtų mus vienyti – tai yra žmogaus teises ir bendrų vertybių laikymąsi“, - sakė Lietuvos premjeras.

S. Skvernelis taip pat pasisakė apie vadinamąją Trijų jūrų iniciatyvą, kurią inicijavo Lenkija: „jeigu kalba eina apie dabartinį bendradarbiavimą, ypač ekonominį, faktas tas, kad potencialas nėra iki galo išnaudotas ir galima ieškoti naujų bendradarbiavimo galimybių. Kiekviena iniciatyva yra verta dėmesio“, - sakė Lietuvos premjeras.

Jis taip pat pabrėžė, kad kalbos apie tai, kad Lietuvos lenkų teisės Lietuvoje yra laužomos, labai dažnai yra netikra informacija, kurią platina Rusijos propaganda.

„Labai dažnai tai yra rusų propaganda. Lenkų tautinė mažuma gali Lietuvoje gauti išsilavinimą gimtąja kalba nuo darželio iki universiteto. Kalbant apie lenteles, tai jau yra lentelės lenkų kalba. Yra galimybė kreiptis į institucijas gimtąja kalba. Galimybė rašyti savo pavardes dokumentuose taip pat atsiras“, - interviu sakė Lietuvos premjeras.