„Iš jos pusės buvo noras patikti saviems šeimininkams, nacionalradikalams, neonacistams ir kitiems politiniams marginalams“, - žurnalistams sakė S. Naryškinas.

„Lietuva - maža, graži šalis, o lietuviai - darbšti ir protinga tauta. Tačiau tauta kartais irgi klysta, pasirinkdama politikus“, - sakė Dūmos pirmininkas.

„Esu užtikrintas, kad tokie pareiškimai nepadeda santykių plėtojimui Europoje“, - pridūrė S. Naryškinas.

Sergejus Naryškinas
DELFI primena, kad praėjusią savaitę Rusijos Valstybės Dūmos komunistų frakcija pateikė siūlymą nutraukti diplomatinius santykius su Lietuva bei šaliai pritaikyti sankcijas.

Kaip skelbia „RIA Novosti“, tokią iniciatyvą pateikė frakcijos pirmininko pavaduotojas Nikolajus Kolomejcevas.

Anot N. Kolomejcevo, tokios priemonės būtų atsakas į „akiplėšiškus ir ciniškus Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės“ pareiškimus.

„Siūlau tarptautinių santykių komitetą įgalioti parengti pareiškimą, o galbūt jau pateikti ir sprendimą dėl būtinybės Lietuvai pritaikyti sankcijas, galbūt netgi nutraukti diplomatinius santykius. Nepriimtina, kai šalies prezidentas leidžia sau tokius akiplėšiškus ir ciniškus pasisakymus“, – pareiškė N. Kolomejcevas.

Lapkričio 20 dieną Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė per interviu valstybiniam Lietuvos radijui LRT Rusiją pavadino teroristine valstybe. Anot Lietuvos vadovės, Rusija prieš Ukrainą, kuri „kovoja dėl taikos visoje Europoje, už mus visus“, „vykdo agresiją“. „Jeigu ši teroristinė valstybė nebus sustabdyta, agresija gali išplisti po visą Europą ir net toliau“, – sakė D. Grybauskaitė.

Savo ruožtu Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad savo pasisakymais Lietuvos prezidentė aplenkė „pačius ekstremiškiausius“ Kijevo nacionalistų radikalų pareiškimus. Maskva konstatuoja, kad tokia retorika ne padeda, o dar labiau apsunkina „sprendimų, kaip sureguliuoti krizę Ukrainoje, paieškas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1127)