2013 metų balandžio 17 dieną Lietuvos prezidentė į Margaret Thatcher laidotuves Didžiojoje Britanijoje nusprendė skristi pigių skrydžių bendrovės „WizzAir“ reisu.

Fotografinį skrydžio įrodymą D. Grybauskaitė paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Dvejų metų senumo nuotrauka sudomino „Echo Moskvy“ apžvalgininkę Kariną Orlovą, kuri pasidalijo šia fotografija savo pačios paskyroje.

„Nagi, pasakykite sąžiningai, jeigu rusui parodytume šią nuotrauką – Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė skrenda į Londoną įprastu komerciniu reisu ir ekonomine klase – juk rusas sielos gelmėse (arba nelabai) pagalvos: „Ne, aš viską suprantu, bet kam tada iš viso būti prezidentu?! Jeigu net prezidentė skraido ekonomine klase ir neturi specialaus lėktuvo, taip kaip ten, Lietuvoje, skurdžiai ir baisiai turėtų gyventi paprasti žmonės?“.

Tiesa, pasakykite, kam ši nuotrauka sukelia didesnę panieką, negu susižavėjimą? Kam kelius šiame oro autobuse (būtent tokie yra „WizzAir“ lėktuvai) sulenkusi D. Grybauskaitė atrodo veikiau nevykėlė, negu šauni prezidentė?“, - savo komentare rašė K. Orlova.


Skaitytojų nuomonės išsiskyrė. Vieni žavėjosi Lietuvos prezidentės kuklumu ir siūlė ją kaip pavyzdį Vladimirui Putinui. Antri kaltino ją populizmu. Treti sarkastiškai šaipėsi iš to, kad Lietuva neturi pinigų prezidentiniam lėktuvui.