„Pasikrauti nešiojamus akumuliatorius, namuose turėti kelis litrus vandens atsargų, išgirdus oro pavojaus sirenas – bėgti į artimiausią slėptuvę“, – tokiai nurodymais socialiniuose tinkluose dalinasi Ukrainos gyventojai.

Esama ir dar vieno nurodymo, kurio, panašu itin paiso Rusijos agresiją patiriančios šalies gyventojai. Ukrainoje draudžiama antpuolių metu socialiniuose tinkluose dalintis nuotraukomis, kuriose užfiksuotos vietos, į kurias pataikė Rusijos raketos.

Taip yra todėl, kad virtualią erdvę stebintys Rusijos kariškiai negalėtų operatyviai koreguoti ugnies, taip padarydami dar daugiau žalos.

Laukiant naujų išpuolių, didžiules problemas dėl elektros energijos teikimo patiriančios Ukrainos sostinės Kijevo gyventojai panašu, randa būdų, kaip dalinai sumažinti patiriamas problemas.

Ukrainiečius gelbsti be tik elektros generatoriai, bet ir jų techninis kūrybiškumas. Jie rado gana paprastą ir nebrangų būdą, kaip sukaupti tam tikras elektros energijos atsargas.

Tam naudojamas paprastas automobilio akumuliatorius, jo pakrovėjas bei keitiklis iš 12 voltų į 220 voltų kintamą įtampą. Tokia namudinė sistema gali maitinti daug galios nereikalaujančią įrangą – nešiojamuosius kompiuterius, televizorius, krauti mobiliuosius įrenginius.

Vienintelis šios namudinės sistemos privalumas – sąlyginai nedidelė kaina ir galimybė ją sukomplektuoti iš jau turimų komponentų.

Gelbstintis nuo elektros sutrikimų naudojamos ir gamyklinė elektros energijos kaupyklos, tačiau jų kaina – pakankamai didelė, šie įrenginiai įperkami toli gražu ne kiekvienam ukrainiečiui.

Trečiadienį paskelbtas oro pavojus

Trečiadienio rytą visoje Ukrainoje paskelbtas oro pavojus.

Tai pranešė stotis „Sky News“, remdamasi vietos žiniasklaida.

Turimomis žiniomis, sirenos gaudžia visose šalies srityse, įskaitant laikinai okupuotą Krymą.

Tai gali reikšti, kad taikių Ukrainos miestų laukia dar viena masinė Rusijos ataka.

Sevastopolyje pasigirdo sprogimai

Ankstų trečiadienį okupuoto Krymo mieste Sevastopolyje pasigirdo sprogimai.

Tai pranešė stotis „Sky News“, remdamasi „Laisvosios Europos radiju/Laisvės radiju“.
Rusijos statytinis šiame mieste Michailas Razvožajevas tvirtino, kad oro gynybos sistemos virš jūros numušė du dronus.

Sevastopolyje bepiločių atakos fiksuojamos jau nebe pirmą kartą. Manoma, kad jas galimai rengia Ukraina, tačiau ši nėra prisiėmusi atsakomybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)