Taip jis komentavo Teisininkų draugijos sprendimą į naujai formuojamą VRK siūlys tuos pačius atstovus, kuriuos Seimas atleido po Konstitucinio Teismo (KT) išvados.

"Kaip aš suprantu Teisininkų draugijos teikimą tų pačių kandidatų pabrėžtinai net nesvarsčius jokios galimybės teikti kitus, tai yra daugiau politinė pozicija, pabrėžiant kad Seimo sprendimas atšaukti, atstatydinti VRK yra ne visai pagrįstas. Be teisinio pagrindo, kaip jie sako. Aš iš tiesų nuėjau kitu keliu - esu išplatinęs, kad iki savaitės pabaigos bus ieškoma kandidatūrų. Kviečiu visuomenę siūlyti arba siūlytis", - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

"Tada pagal Seimo nustatytus terminus iš tikrųjų teiksiu naujus narius. Gali tai būti ir tie patys, nors (...) kai kurie teisininkai sako, kad galbūt ir negali būti tų pačių, gali būti ir nauji", - aiškino R.Šimašius.

Konstitucinis Teismas paskelbė, kad nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas, tačiau mandatų skaičius daugiamandatėje apygardoje nustatytas teisingai, taip pat kad VRK negalėjo tvirtinti galutinių rinkimų rezultatų Biržų-Kupiškio apygardoje ir privalėjo pripažinti juos negaliojančiais.

Įstatymas numato, kad Seimas VRK įgaliojimus nutraukia, jei nustatyti esminiai rinkimų rezultatai yra neteisingi arba komisijos veikla neatitinka rinkimų įstatymų.

Lietuvos teisininkų draugija į dabartinės sudėties VRK, kuri patvirtinta Seimo šių metų birželį, yra delegavusi keturis narius - Jonas Udrį, Julių Jasaitį, Ligitą Klapavščiuk ir Laurą Matjošaitytę.

Seimo sprendimu dabartinės VRK įgaliojimai nutrūksta gruodžio 13 dieną.