Šiemet Seimas patyrė net keletą atakų, pirmoji fiksuota kovo viduryje, kai naktį į pastatą jaunuolis metė du Molotovo kokteilius, o gegužę Seimas apmėtytas kiaušiniais, o jo prieigos užblokuotos sunkvežimiu. Kovo 17-osios naktį iš kuprinės išsitraukęs butelius su degiu skysčiu jaunuolis juos uždegė, vieną metė per vartus į vidinį kiemą, kitą sviedė į langą, bet nepataikė ir jis sudegė šalia pastato.

„Iš esmės sunku suprasti, jis kaip ir viskuo nepatenkintas. Ir ekonomika, ir socialine aplinka, ir politika, ir gyvenimo aplinkybėmis, ir gyvūnų priežiūra bei apsauga“, – vardino pašnekovas, paprašytas patikslinti, kuo konkrečiai nepatenkintas ataką prieš Seimo pastatą surengęs jaunuolis.

Tačiau gali būti, kad vaikinas veikė vedamas teroristinių tikslų. Delfi žiniomis, ikiteisminis tyrimas atliekamas ne tik dėl turto sugadinimo, bet ir pagal Baudžiamojo kodekso 250 str., kur numatyta atsakomybė už teroro aktą, o gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)