Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius nemalonia istorija ketvirtadienį pasidalijo savo feisbuko paskyroje, mat į jį kreipėsi šios mokyklos mokinė. Skaidrėse buvo tokie teiginiai: „Gyvūnų pasaulyje nėra homoseksualių santykių“, „gėjų santykiai nesitęsia ilgai“, „dauguma pedofilų yra gėjai“, „gėjai negali būti geri tėvai, kad jie yra pedofilai“.

„Tai ne šūkiai iš maršistų plakatų, o skaidrė iš VGTU inžinerijos licėjus vienuoliktokams galimai dėstomos psichologijos kurso pamokos. Su manimi neformaliai susisiekė viena šios mokyklos moksleivė.

Jos teigimu, tai nebuvo stereotipų ar išankstinių nuomonių skaidrė, skatinanti moksleivius kritiškai mąstyti apie homoseksualumą. Šie teiginiai galimai buvo dėstomi kaip faktai“, – teigė jis.

Parlamentaras pridūrė, kad buvo nueita ir toliau, mat šie melagingi ir klaidingi teiginiai buvo pristatomi aptariant kitus lytinius sutrikimus, tokius kaip kandualizmas, hipoksifilija ar nekrofilija.

„Tą patvirtina dar 15 momentinių nuotolinės pamokos turinio nuotraukų. Pagal šiuo metu Lietuvos Respublikoje galiojančią dešimtąją Tarptautinės statistinės ligų ir sveikatos problemų klasifikacijos redakciją (TLK-10) homoseksualumas nėra laikomas sveikatos sutrikimu.

Lietuvos psichologų sąjunga taip pat atkreipia dėmesį, kad homoseksualumas ir (ar) biseksualumas nėra laikomi psichikos sutrikimu. Todėl kyla principinis klausimas, kodėl buvo pasirinkta apie homoseksualumą kalbėti pamokoje, skirtoje aptarti lytinius sutrikimus“, – viešai klausė jis.

Taip pat nurodė, kad kreipėsi raštu į Licėjaus administraciją ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją su prašymu įvertinti, ar ši mokymosi medžiaga yra suderinama su Pedagogų etikos kodekso 5-uoju Žmogaus teisių pripažinimo principu bei Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrosios programos nuostata, kad 11-12 klasių mokytojas turėtų skatinti mokinius gerbti savo bei kitos lytinės orientacijos asmenis.

„Negaliu patvirtinti, kad ši informacija yra iki galo teisinga, tačiau tikiu, kad atsakingos institucijos šį atvejį įvertins rimtai. Mes čia kalbame apie Partnerystės įstatymą, kuris pripažintų, jog tos pačios lyties poros yra vertos teisinės apsaugos.

Tuo tarpu jauni žmonės Lietuvos mokyklose yra mokomi, kad homoseksualūs žmonės yra iškrypėliai. Taip ir gyvenam dviejų paralelinių visatų valstybėje“, – tikino T. Vytautas Raskevičius.

„Delfi“ susisiekus su VGTU inžinerijos licėjaus direktore Regina Mikalauskiene, ji atsakė, kad šiuo metu negali komentuoti.

„Gavome laišką iš Seimo nario ir žiūrėsime“, – sakė direktorė.

Taip pat tikino, kad tai tikrai nėra oficiali mokyklos pozicija ir pridūrė, kad turi detaliai išsiaiškinti situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (812)