„Akivaizdu, kad lūkesčiai buvo didesni tarybos atžvilgiu. Savo atžvilgiu, tiek, kiek pastangų ir biudžeto turėjo, tai sveikiname kaip kelio pradžią ir politikoj, kaip sakant, padėtą tokį pradą“, – pirmadienį ryte ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė E. Radvilė.

„Norėtųsi turbūt pažymėti, kad Vilnius, kuris man labiausiai ir aktualus, turėjo progą išgirsti tas visas idėjas ir naujienas, ir inovacijas. Aš tikiu, kad jos nepasimes tarp dviejų kandidatų, na, ir mes dirbsim, kad jos eitų pirmyn“, – pridūrė Liberalų sąjūdžio kelta kandidatė.

Pasak E. Radvilės, tiek jai, tiek partijai trūko išankstinio susitelkimo prieš kandidatus. Dėl šio trūkumo sekmadienį vykusiuose rinkimuose Liberalų sąjūdis negavo nei vieno mandato Vilniaus savivaldybės taryboje.

„Mano asmenine nuomone, trūko išankstinio susitelkimo dar prieš. Nes rinkimai prasideda tada, kai vieni rinkimai baigiasi. Tai dabar yra rinkimų pradžia. Ir tą reikia suprasti. Nesvarbu, kurie rinkimai. Rinkimai turi būti nuolatiniai. Aš taip įsivaizduoju, kad tai yra nuolatinis darbas, o ne tik susikoncentravimas tada, kai jau finišo tiesioji“, – pažymėjo politikė.

E. Radvilė Vilniaus mero rinkimuose liko 9 su 1,83 proc. rinkėjų balsų.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad Laisvės partijai nebepavyko išlaikyti sostinės mero posto. Rinkimuose nesėkmingai pasirodė Laisvės partijos kandidatas Tomas Vytautas Raskevičius.

Savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)