„ES nedviprasmiškai savo išvadose – vadovai aukščiausiu lygiu sutarę – kad sankcijos Rusijai yra susietos su pilnu Minsko susitarimų įgyvendinimu. Kol Minsko susitarimai nebus įgyvendinti, tol sankcijos liks galioti“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė R. Vaisbrodas.

Prezidentės patarėjo teigimu, Ukrainos Donbaso regiono konfliktas negali būti vadinamas „užšaldytu“, nes Minsko susitarimų nesilaikoma – stebėtojai iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) negali patikrinti, ar nuo fronto linijos atitraukta ginkluotė, rinkimai okupuotose teritorijose neįvyko, Ukraina nekontroliuoja didelės dalies savo sienos su Rusija.

Anot R. Vaisbrodo, nors didžiulis dėmesys dabar skiriamas kovai su terorizmu Sirijoje, Ukrainos klausimai nenutolsta nuo tarptautinės bendruomenės akiračio ir nėra prielaidų teigti, kad Vakarų šalys neberems Ukrainos.

„Tarptautinės bendruomenės atsakomybė nesikeičia, o Europos Sąjunga šioje vietoje išlieka vieninga savo požiūriu, reikalaudama iš Rusijos ir Rusijos remiamų separatistų būtino Minsko susitarimų įgyvendinimo“, – teigė R. Vaisbrodas.

Vokietijos žiniasklaidos duomenimis, sankcijas Rusijai ES vadovai dar pusei metų pasiryžę pratęsti gruodžio 18 d. vyksiančiame viršūnių susitikime. Paskutinį kartą Vakarai sankcijas Rusijai pratęsė birželį, todėl šios galios bent jau iki 2016 metų sausio pabaigos.

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas yra sakęs, kad svarstant sankcijų klausimų ES atsižvelgs į tai, kaip Maskva laikosi Minsko susitarimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)