„Džiaugiuosi, kad VSD dirba savo darbą ir kad Seimo Pirmininkas rimtai į tai pasižiūrėjo. Matyt, tai pakankamai rimta. Kadangi pats VSD pažymos nemačiau, sunku komentuoti. Bet natūralu, kad su slapta informacija neturi dirbti tarnyboms abejonių keliantys žmonės. M. Basčio vietoje pakuočiausi daiktus, bent jau iš vicepirmininko (pareigų – ELTA). Man labai liūdnai atrodo“, – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo R. Šimašius.

Pasisakydamas dėl Seimo nariui Kęstučiui Pūkui metamų kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, liberalų lyderis svarsto, kad šiam parlamentarui galėtų būti surengta apkalta.

„Įdomu, ar prokuratūra pradėjo tyrimą, ar ne. Kaip matau, žmogus bandė pirkti prostitucijos paslaugas už mokesčių mokėtojų pinigus. Tai kėsinimasis daryti nusikaltimą. Tai klaiku. Labai rimta. Ir, mano manymu, apkalta yra (finišo – ELTA) tiesiojoje“, – sakė Vilniaus meras R. Šimašius.

ELTA primena, kad Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, susipažinęs su VSD pateikta informacija apie socialdemokratą M. Bastį, teigia, kad šis turi trauktis iš Seimo vadovybės.

Savo ruožtu Seimo Etikos ir procedūros komisija kitą savaitę ketina svarstyti į moterų nemalonę patekusio Seimo nario K. Pūko elgesį. Kaip skelbia žiniasklaida, į Seimo nario padėjėjos vietą pretendavusios merginos partijos „Tvarka ir teisingumas“ parlamentarą Kęstutį Pūką kaltina galimu seksualiniu priekabiavimu. Pats K. Pūkas kaltinimus neigia.