Per sekmadienį vykusius Seimo rinkimus „tvarkiečiams“ vos pavyko įveikti rinkimų barjerą, jie surinko 5,33 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo 5 mandatus. Dar penki Tvarkos ir teisingumo atstovai pateko į antrąjį rinkimų turą. „Tvarkiečiai“ tikisi, kad šiuos mandatus pavyks iškovoti ir naujos kadencijos parlamente jie turės 10 mandatų.

Kalbas apie jungimąsi su Darbo partija R. Paksas vadino interpretacijomis.

„Čia jūs patys tą versiją išsikeliate, patys apie ją diskutuojate ir patys kažkaip nusprendžiate. (...) Kažkada buvome pradėję tą procesą, jungimąsi su Darbo partija būnant V. Uspaskichui pirmininku, ir ganėtinai nuoširdžiai tą dalyką darėme, kol supratome, kad čia yra mūsų kolegų, „darbiečių“, žaidimas. Esame įpratę antrą kartą ant grėblio nelaipioti. Mes esame pakankamai stiprūs žiūrint į 2,5 metų puolimą“, – po Tvarkos ir teisingumo valdybos posėdžio, kur rinktas naujasis laikinasis partijos pirmininkas, žurnalistams sakė R. Paksas.

„Tvarkiečių“ lyderis prognozavo, kad partija Seime turės tiek pat mandatų, kiek ir turėjo 2012-2016 metų kadencijos Seime.

„Kokio „bieso“ dar reikėtų ten kažką prijungti“, – sakė jis.

Pasiteiravus apie Tvarkos ir teisingumo perspektyvas naujos kadencijos Seime, R. Paksas partiją matė tarp valdančiųjų, nors pripažino, kad tai bus gal ne iš karto.

„Kažkaip man toks įspūdis, kad kaip besusiklostytų situacija (...), jeigu ne iš karto, tai po pusės metų, mes būsime pozicijoje“, – neabejojo R. Paksas. Tai, anot politiko, yra ir noras, ir tikslas.

„Pasimokėme iš pirmos kadencijos būdami pozicijoje, startavome į rinkimus iš pozicijos. Ne viskas išėjo, ne viską mokėjome. (...) Politika taip pat yra menas, politika t.y. profesionalizmas – yra geri profesionalai, yra profesionalai, ir tai reikia mokėti daryti, o ne vien tiktai norėti kažką gero padaryti. Bet jeigu nežinai, kas tas „gero“, tai taip ir išeina“, – dėstė politikas.

Partija Tvarka ir teisingumas 2012-2016 metų kadencijos Seime, per praėjusius rinkimus gavusi 11 mandatų, dirbo valdančiojoje daugumoje.

„Tvarkiečiai“ turi apie 13 tūkst. narių.