Anot R. Pakso, apie tris kandidatus į VRM vadovo postą jis su A. Butkevičiumi kalbėjo šios savaitės pradžioje ir tuomet premjeras aiškiai nepasakė norįs daugiau kandidatų.

„Kad daugiau – nebuvo taip aiškiai pasakyta“, – Eltai telefonu penktadienį sakė R. Paksas.

„Tvarkiečių“ lyderio teigimu, jis pirmadienį susitiks su Premjeru ir prieš galimai siūlydamas naujas kandidatūras norės išgirsti A. Butkevičiaus nuomonę apie jau pasiūlytus asmenis.

„Lyg ir visiems skoniams (...) yra pateikti kandidatai. Ir su gražiomis biografijomis, ir patyrę, ir dirbę, ir dirbantys, ir galintys dirbti. Norėčiau argumentų, jei šie netinka“, – sakė R. Paksas.

Pirmadienį aptarti VRM klausimų susitiks prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras A. Butkevičius. R. Pakso ir A. Butkevičiaus pokalbis Vyriausybėje numatomas po šio susitikimo.

„Pateikėm tris. Dabar žiūrėsim pirmadienį, koks bus atsakymas. Arba pateiksim septynis, arba nė vieno“, – teigė R. Paksas.

Pirmadienį D. Grybauskaitė taip pat turėtų apsispręsti, ar tenkins dabartinio ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimo prašymą. Naujų kandidatų į VRM vadovo postą prezidentei A. Butkevičius kol kas nėra pateikęs.

Anot premjero, R. Paksas į VRM vadovo postą jam siūlo skirti ūkio viceministrą Gediminą Onaitį, advokatą Juozą Gaudutį arba dabartinį viceministrą Elviną Jankevičių.