„Aš tik bendrai galėjau pasakyti ir pasakysiu, kad manau, kad įstatymas nebus vetuojamas, tokia nuotaika iš to pokalbio man aiški, kad tikrai nebus vetuojamas Alkoholio kontrolės įstatymas. Aš negaliu teigti, bet nuotaika mano yra tokia“, - BNS sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar Prezidentūroje antradienį nebuvo kalbamasi apie tai, kaip reikėtų keisti alkoholio kontrolės įstatymų paketą, jog jam pritartų šalies vadovė, R. Karbauskis tikino, kad apie tai nebuvo diskutuojama. Anot jo, tai, kad pasikeitė jo pozicija dėl alkoholio nešimo permatomose pakuotėse susiję ne su susitikimu Prezidentūroje, o su kitomis aplinkybėmis - pernelyg sudėtingu šios nuostatos įgyvendinimu.

„Jūs pabandykite suprasti, kad kalba eina apie labai mažą, mažiuką klausimą ir jei kam nors atrodo, kad šitas mažiukas klausimas buvo ta tema, dėl kurios kvietėsi (prezidentė - red.) arba iš viso šnekama - ne. Mes šnekėjomės apie alkoholio kontrolę, apie problemas, apie skaičius ir visa kita, bet tokiais dalykais neužsiiminėjome, kad kažkam kažkas duotų nurodymus“, - tikino „valstiečių“ lyderis.

„Seimas buvo nubalsavęs, pritardamas dėl tų pakuočių, bet mes po to šnekėjomės ir su R.Dagiu, ir su kitais, ir su premjeru, kaip užtikrinti policijos darbą, supratus tai, kad bus labai sunku tą kontroliuoti, vykdyti, dėl to ir buvo sprendimas tai atsiimti“, - pridūrė jis.