Nors Sovietų sąjungos laikais Kremliuje valdžia ne kartą keitėsi vykstant vadinamiems rūmų perversmams, kai įtakingi valstybės veikėjai, valdančiųjų klanų atstovai susivienydavo tam, kad pakeistų lyderį, apie V. Putino nuvertimą kalbėti dar anksti.

„Tam pirmiausia įtakos turi žmonių atrankos į atitinkamas pareigybes politika, kurią vykdė V. Putinas. Jis pats iš esmės yra menkysta, blyškioji kandis ir nuorūka. Todėl tokie žmonės artimiausioje savo aplinkoje negali laikyti už save protingesnių ir stipresnių, nes jie keltų realią grėsmę.

Todėl visi V. Putino pavaduotojai, jo artimiausia aplinka yra dar blogesni nei jis pats. Šių žmonių ratas, atitinkamai, dar prastesnis. Matėme Rusijos nacionalinio saugumo tarybos posėdį ir kas jame dalyvavo – pilkos pelės ir menkystos.

Norint organizuoti valstybinį perversmą reikia turėti geležinius „faberge“, sugebėti prisiimti atsakomybę. Tai gali padaryti tik tie žmonės, kurie valdžią pasiekė kovodami, perėję ugnį, vandenį ir varines triūbas bei galintys priimti sprendimus.

Tik ne tie, kurie yra dabar kartu su V. Putinu. Kuris, beje, irgi buvo iš tarpuvartės paimtas (paskiriant prezidentu – red.). Juk tuomet nereikėjo valstybės vyro, o tik pilkos, niekingos asmenybės, kuri klausys vyresniųjų ir saugos B. Jelcino šeimos turtus“, – sakė J. Švecas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)