Rusija esą dešimtmečius siekė gerų santykių su Ukraina. „Iš esmės situacija pasikeitė 2014 metais, kai, padedant Vakarams, įvyko valstybės perversmas“, – kalbėjo V. Putinas. Po Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimo ir pabėgimo iš šalies Rusija aneksavo Juodosios jūros Krymo pusiasalį ir rėmė separatistus Donbase Rytų Ukrainoje.

V. Putinas dar kartą pabrėžė aštuonerius metus siekęs taikaus Donbaso konflikto sprendimo. Tačiau Rusija esą buvo „vedžiojama už nosies“. V. Putinas valstybinės televizijos filmuotame pasirodyme ragino gyventojus susitelkti dėl pergalės.

Praėjus daugiau kaip metams nuo Rusijos invazijos pradžios, nėra požymių, kad Maskva pasiekė savo karo tikslų. Nepaisant to, V. Putinas pareiškė, kad karas baigsis „pergale ir sėkme“ Rusijai.

Gamyklos darbuotojų paklaustas apie Vakarų sankcijas, V. Putinas sakė, kad Vakarų lūkesčiai dėl Rusijos ekonomikos žlugimo neišsipildė. Ekonomika esą atsilaiko, padėtis susiklostė netikėtai gerai. Ekonomikos ir finansų srityje Rusija tapo „labiau suvereni ir savarankiškesnė“. Vakarų įmonėms, kurios pasitraukė, anot V. Putino, buvo greitai rastas pakaitalas. Kartu jis pripažino, kad sankcijos toliau kelia pavojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)