V. Nekrašas yra valdančiajai daugumai priklausantis rajono savivaldybės tarybos narys, dviejų privačių sveikatos centrų akcininkas ir gydytojas, Plungės krepšinio klubo „Olimpas“ dalininkas bei Plungės „Lions“ klubo narys.

Plungės „Lions“ klubos narys R. B. pasakojo, kad klubo nariai, plungiškiai yra pašiurpę dėl žiniasklaidos aprašytų V. Nekrašo poelgių, todėl kitą antradienį svarstys jo šalinimo klausimą.

„Vienas iš pagrindinių mūsų skelbiamų nuostatų yra moralė ir visas klubas tiesiogine prasme esame pašiurpę. Antradienį renkamės po vasaros atostogų, tai šitai bus viena pagrindinių temų: arba jis pats išstoja iš klubo, arba mes jį šalinsime – čia vienareikšmiška. „Rakto“ steigiamosios grupės narių nuostata yra tokia“, - DELFI sakė „Lions“ klubo narys, pageidavęs būti įvardintas tik vardo ir pavardės inicialais.

Pašnekovo teigimu, V. Nekrašas taip pat galėtų sustabdyti savo narystę „Lions“ klube metams, nes tai nurodyta klubo įstatuose.

„Arba visiems būtų geriau, kad jis išstotų iš klubo ir nekompromituotų viso judėjimo. Jis kompromituoja ne tik respublikinį, bet ir visą pasaulinį „Lions“ klubų judėjimą. Bet tai mūsų „Rakto“ grupės nuomonė. Prieš steigiant klubą įsikuria vadinama „Rakto“ grupė, ant kurios pagrindo paskui steigiamas klubas“, - aiškino Plungės „Lions“ grupės narys.

„Tai tikrai nepuošia. Ir kaip gydytojui-psichiatrui – tai čia iš viso siaubas, kaip galima taip elgtis – sugriauti žmonėms gyvenimus? (…) Tai yra į žmogaus protą neįtelpantis poelgis“ - stebėjosi pašnekovas.

„Mes tikrai visi esame pašiurpę, nežinau, kaip po to gyvent reikia? Vis tiek pas jį ateis pacientai ir į tarybą ir viską... Mes tai juokiamės: kokia partija, toks ir narys“, - reziumavo „Rakto“ grupės narys R.B.

V. Nekrašas „Plungės žinių“ taip pat buvo apskųstas Sveikatos apsaugos ministerijai, kuri Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai pavedė ištirti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad gydytojas-psichiatras V. Nekrašas socialiniame tinkle „Facebook“ galimai paviešino kompromituojančias su juo intymių santykių turėjusios moters nuotraukas.
Visvaldas Nekrašas. "Plungės žinios" nuotr.

„Lions“ klubo prezidentas: dar ne viskas ten aišku

Tačiau Plungės „Lions“ klubo prezidentas Rolandas Mačiuitis laikosi kiek kitokios nuomonės. Jo teigimu, V. Nekrašo istorija yra išpūstas reikalas, kuris gali būti kiek pagražintas. Tačiau jeigu žiniasklaidos aprašytas atvejis tiesa, tuomet, anot R. Mačiuičio, V. Nekrašo elgesys neabejotinai neetiškas.

„Turėsime antradienį susirinkimą ir tada bus nuspręsta. Matote, mes žodžiu tarp savęs pasikalbėjome. Bet kokia negatyvi informacija mūsų atžvilgiu mūsų nedžiugina. Bet, matote, aš asmeniškai žiūriu truputį kitaip į tą reikalą. Paprasčiausiai tai daugiau išpūstas reikalas – tuo turi susirūpinti teisėsauga“, - teigė R. Mačiuitis.

„Mes žmogų puolame nenuteistą. O jeigu ta moteriškė sakys, kad aš pati nuėjau, pati taip dariau – kas tada bus? Ji nesako nei taip, nei ne. Kol nėra nuteistas, aš asmeninę nuomonę pasilaikau. O klube mes antradienį svarstysime. Tai su mūsų klubo etika prasižengia, bet tik tada, jeigu jis bus pripažintas... Arba jeigu bus tos moteriškės prašymas, kreipimasis, tada jis 100 proc. peržengė etiką. Bet neužbėkime už akių, mes iš tos moteriškės neturime nei prašymo, nei atsakymo“, - pridūrė Plungės „Lions“ klubo prezidentas.

R. Mačiuitis teigia pats nesinaudojąs socialiniais tinklais ir nuotraukas matė tik laikraštyje.

„Aš neturiu „Facebook'o“, nesu susikūręs ir nežinau, kur ten ieškoti. Aš tik viena kreiva akimi mačiau nuotraukas laikraštyje“, - pridūrė Plungės „Lions“ klubo prezidentas.

Jis svarstė, kad V. Nekrašą žiniasklaidai apskundusi Živilė esą galėjo siekti reklamos.

„Mes jį dabar nuskalpuosime, o po kokio mėnesio ji pareikš: „Na, aš norėjau reklamą pasirdaryti“ ar ką. Tam reikalui yra teismai“, - sakė R. Mačiuitis.

Plungės rajono policijos komisariato viršininko Sauliaus Vaičekausko teigimu, su V. Nekrašu konfliktavusi moteris į policiją kreipėsi ne dėl nuotraukų, o dėl seksualinio priekabiavimo, tačiau ikiteisminis tyrimas nepradėtas – moteriai pasiūlyta kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Plungės „Olimpo“ direktorius: V. Nekrašui gal kas keršija?

Plungės krepšinio klubo „Olimpas“ direktorius, prezidentas ir dalininkas Algis Šimkevičius teigia nelabai tikintis, kad V. Nekrašas, kuris taip pat yra krepšinio klubo dalininkas, pats paviešino pusnuogės moters ir savo paties nuotraukas.

„Suprantate, dar neaišku, kaip čia buvo. Jis kalbėjo, kad jo telefonas buvo iš kabineto dingęs kažkiek laiko. Seniau kažkada. Čia kai sakant, tos teisybės tikrosios ir nėra“, - DELFI sakė A. Šimkevičius.

Vyras svarstė, kad galbūt V. Nekrašui kas nors pavydi, jog jam priklausančiuose sveikatos centruose yra prisiregistravę daug žmonių.

„Pas jį daug prisiregistravę žmonių Plungėje, tai gal kas iš tos srities? O gal kitur. Jis žadėjo sukti kitą verslą. Ten labai užstrigęs. Visko gali būti“, - pridūrė A. Šimkevičius.

Plungės „Olimpas“ priklauso 6 fiziniams asmenims.

Sveikatos centro galai veda į Kiprą

DELFI primena, kad Plungės rajono savivaldybės tarybos narys, gydytojas-psichiatras V. Nekrašas nemalonumų sulaukė, kai buvusi jo pavaldinė ir meilužė „Plungės žinioms“ pasiskundė, jog gydytojas socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino pusnuogės moters nuotraukas, terorizavo ją ir jos šeimą. Šį incidentą aiškinsis Plungės rajono savivaldybės Etikos komisija.

Tai ne pirmas incidentas, į kurį patenka V. Nekrašas. Kaip rašė „Plungės žinios“, laikraščiai „Žemaitis“ ir „Plungė“, problemų dėl V. Nekrašo elgesio buvo kilę dar 2008 metų gruodį, kai savo pavaldinę, su kuria galimai turėjo intymių santykių, policijos pareigūnų, medikų ir žurnalistų akivaizdoje nuogą išstūmė pro savo namų Noriškių kaime duris.

Dar prieš šį incidentą tarp moters ir gydytojo psichiatro buvo kilęs konfliktas Plungės sveikatos centre, po kurio moteris kreipėsi į ligoninės priėmimo skyrių, jai nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Plungės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisija 2009 m. vasario 12 d. yra pripažinusi, kad V. Nekrašas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimus deramai elgtis visuomenėje, laikytis visuotinai pripažįstamų dorovės, moralės ir etikos normų.

V. Nekrašas yra Plungės rajono savivaldybės tarybos narys nuo Lietuvos socialdemokratų sąjungos, vadovaujamos Alvydo Akstinavičiaus. Jo sūnus Julius Nekrašas yra rajono mero patarėjas.

Politikas taip pat dirba psichiatru ir neurologu sau priklausančiuose sveikatos centruose: jam priklauso 100 proc. Žemaitijos medicinos centro akcijų ir 50 proc. Plungės sveikatos centro akcijų. Kitą pusę valdo Kipre registruota įmonė „Dalerne Enterprises Limited“, kurios akcijos savo ruožtu priklauso įmonėms „Zoulian Limited“ ir „Zoulian Management Limited“.

Abiejų centrų direktorė yra V. Nekrašo žmona Irena Nekrašienė, kuri taip pat išrinkta į rajono tarybą.

Gerai sutaria su J. Oleku, bet V. Andriukaitis – nepasiduos?

V. Nekrašas anksčiau buvo Seimo narys ir priklausė Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP), kuriai dabar vadovauja Algirdas Butkevičius.

Kaip žinoma, dabartinė LSDP susiformavo susijungus Algirdo Brazausko Lietuvos demokratinei darbo partijai (LDDP) ir Vytenio Andriukaičio bei Aloyzo Sakalo LSDP. V. Nekrašas atėjo iš LSDP flango, tačiau 2005 m. su visu skyriumi, kurio pagrindą esą sudaro jo sveikatos centrų darbuotojai, pasitraukė į Lietuvos socialdemokratų sąjungą.

Tačiau Plungės socialdemokratai pasakoja, kad nepaisant atsiskyrimo V. Nekrašas gerai sutaria su dabartiniu krašto apsaugos ministru, buvusiu sveikatos apsaugos ministru Juozu Oleku, mat jie panašiu metu mokėti Vilniaus universiteto Medicinos fakultete.

„Ir I. Nekrašienė, ir V. Nekrašas su J. Oleku yra bendramoksliai – ar tik ne kursiokai. Kažkaip, kai J. Olekas atvažiuoja į Plungę, visada apsilanko pas jį. Jie palaiko neblogus santykius. O V. Andriukaitis irgi buvo vienas iš LSDP lyderių (…), bet paskui V. Andriukaičio su V. Nekrašu keliai atsiskyrė labiau. Vytenis tikrai netoleruoja jo išsišokimų“, - DELFI pasakojo vienas Plungės socialdemokratas.