Visuomenėje kilusį pasibaisėjimą Viliuje gyvenančio, Lietuvos kariuomenėje tarnavusio jaunuolio požiūriu į valstybę, svarstymais apie Seimo iššaudymą, teiginius, jog Rusijos kariuomenė Lietuvą galėtų užimti vos per 3 valandas galima paaiškinti informacinių burbulų veikimu, teigia Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) dėstytojas ir mokslo darbuotojas dr. Nerijus Maliukevičius.

Visgi, ekspertas pastebi, kad kažko dramatiško čia tikrai neįvyko, o tiesioginio Kremliaus veikimo nereikėtų įžvelgti. Nors ši retorika ir sutampa su Kremliaus propagandistų siekiais, čia matomas kitas, materialinio suinteresuotumo dirbtinai kelti ažiotažą veiksnys.

„Bandoma parodyti, jog ir Lietuvoje bei kitose šalyse esama Rusijos rėmėjų, tad pasirenkami tokie, nesusipratę veikėjai, kurie išnaudojami šiek tikslams. Tada transliuojamos žinutės, esą toks Rusijos palaikymas yra ir kitur“, – portalui „Delfi“ sakė Vilniaus universiteto VU TSPMI dėstytojas ir mokslo darbuotojas dr. Nerijus Maliukevičius.

Skandalingu turiniu kūrėjai siekiama padidinti pajamas

Ekspertas stebėjosi „Taikdario Edgaro“ pseudonimu prisistatančio prorusiško blogerio transliacijoje dalyvavusio Vilniaus gyventojo elgesiu, vadino jį ypač kvailu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)