"Esu pavedęs aukštesniajam prokurorui įvertinti ikiteisminį tyrimą organizuojančio prokuroro darbą. Tikiuosi, kad šią savaitę tai bus padaryta", - trečiadienį žurnalistams Seime sakė D.Valys.

Anot jo, toks pavedimas aukštesniajam prokurorui duotas, kai "kilo klausimai, ar buvo adekvačios priemonės žurnalistų atžvilgiu".

"Būtent šiame fone ir buvo pavesta visus veiksmus, jų adekvatumą įvertinti aukštesniajam prokurorui", - sakė generalinis prokuroras.

Paties ikiteisminio tyrimo eigos jis nekomentavo.

"Vyksta ikiteisminis tyrimas, jis vyksta intensyviai, ikiteisminį tyrimą organizuojantis prokuroras šiandien jo plačiau nekomentuoja", - tepasakė D.Valys.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį teigė, kad Generalinė prokuratūra turėtų sparčiau atlikti tyrimą.

"Kiek aš turiu informacijos, tai jie lyg grąžino visą surinktą medžiagą kitai teisėsaugos institucijai, kad ji būtų papildyta. Bet aš manau, kad tokie klausimai turėtų būti išspręsti greičiau, jei Generalinė prokuratūra nori didesnio pasitikėjimo visuomenėje", - žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Tyrimui dėl piktnaudžiavimo ir valstybės paslapties atskleidimo vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintas Ivanauskas, tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

BNS pranešus apie Valstybės saugumo departamento (VSD) perspėjimą dėl galimų informacinių provokacijų, teisėsauga pradėjo tyrimą dėl galimo neteisėto valstybės paslapties atskleidimo.

Prokuroro prašymu teisėjas Gediminas Viederis lapkričio 7 dieną įpareigojo BNS redaktorę atskleisti, kas pateikė informaciją apie Valstybės saugumo departamento perspėjimus, jog prieš Lietuvą rengiamos informacinės provokacijos. Teisėjo sprendimu taip pat buvo skirta krata namuose, garaže bei automobilyje.

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė, kad šie veiksmai žingsniai buvo neteisėti.

BNS spalio 31 dieną pranešė apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę. Praėjus kelioms valandoms, prezidentė patvirtino, kad VSD ją informavo apie provokacijas prieš Lietuvą, Europos Sąjungos (ES) Rytų partneres ir ją asmeniškai. VSD vadovas Gediminas Grina žurnalistams sakė, kad informacinės atakos gali tapti intensyvesnės dėl Lietuvos pirmininkavimo ES.