Info dienai“ Europos Parlamento (EP) narys, profesorius Liudas Mažylis aiškino, jog vasario 16–oji vis dar turi būt svarbi kiekvienam lietuviui.

Jis 2017 metais Vokietijos užsienio reikalų ministerijos politiniame archyve Berlyne rado vasario 16–osios Nepriklausomybės akto egzempliorių.

„Vasario 16–oji tapo nepaprastai svarbiu, pamatiniu mūsų teisinę sistema formuojančiu dokumentu. Atsirado virš visų Konstitucijų, jos negali prieštarauti esminiam, pamatiniam vasario 16–osios aktui. Ir turi milžinišką moralinę reikšmę. Per ilgas kartas mes žinome, kad ta data buvo tapusi šventa, buvo draudžiamas tas žodžių junginys“, – „Info dienai“ priminė profesorius L. Mažylis.

Profesorius pabrėžė, jog tai yra nepaprastai svarbi diena visai tautai.

Visgi, tikimasi trečiadienį ne tik šventinės nuotaikos, bet ir galimų protesto akcijų. Apie jas paklaustas L. Mažylis „Info dienoje“

„Žmonės turi teisę protestuoti, reikšti savo įsitikinimus taip, kaip leidžia demokratinės taisyklės. Kita vertus, kiekvienas turbūt turėtume pagalvoti, ar tokių svarbių, šventų datų – kaip sausio 13–oji, ar vasario 16–oji pasitelkimas vienokiems ar kitokiems nepasitenkinimo reiškimams, ar tikrai tai yra tinkamiausios tam tikslui datos. Mes turime pagalvoti ir spręsti šiuos klausimus visiškai atsakingai“, – pabrėžė L. Mažylis.

„Info dienos“ pašnekovas L. Mažylis dar kartą pabrėžė, jog kiekvienas norintys išsakyti savo poziciją turėtų pagalvoti, ar tai daro tinkamu metu ir tinkamoje vietoje.

„Elgtis reikia atsakingai. Ir tais dalykais, kurie yra šventi mums visiems, nespekuliuoti taip pigiai, kaip kartais čia bandoma daryti“, – teigė profesorius L. Mažylis.

Visą LNK pokalbį galite žiūrėti čia: