Ketvirtadienį DELFI paskelbė, kad Etikos komisija P. Uleckui už viešus pasisakymus ne tik skyrė įspėjimą – jo taip pat paprašyta viešai atsiprašyti LGBT bendruomenės už išsakytus žodžius. Be to, etikos sargai nusprendė, kad jei panašūs atvejai pasikartos, galimas P. Ulecko šalinimas iš partijos.

DELFI atsiųstame laiške P. Uleckas sako neketinantis atsiprašyti ir klausia, kas vyksta laisvės partijoje.

„Šiandien atsiprašyti neturiu už ką ir neketinu to daryti. Noriu tik priminti, jog mano pasisakymai apie LGBT niekada nebuvo vieši. Tai buvo tiesiog atsakymai į elektroninį laišką ir „Facebook“ žinutę asmeniškai partijos LGBT atstovams, kurie vykdė agresyvią propagandą atakuodami mane įvairaus pobūdžio elektroniniais pranešimais“, – rašo P. Ueckas.

Pasak P. Ulecko, patys LGBT atstovai paviešino susirašinėjimą žiniasklaidoje, po kurio atsirado kreipimasis į partijos etikos komisiją. Politiko teigimu, kam to iš tiesų reikėjo, galima tik spėlioti.

Paulius Uleckas

P. Uleckas taip pat piktinasi, kad Etikos komisija jo poelgį apsvarstė už akių, jam nedalyvaujant. Esą posėdis specialiai buvo organizuotas darbo metu, o jis, būdamas valstybės tarnautojas, negali darbo metu dalyvauti partiniuose posėdžiuose Vilniuje.

„Į mano prašymą pakeisti posėdžio laiką nebuvo atsižvelgta. Posėdis vyko man nedalyvaujant. Galiu tik spėti, jog sprendimas jau buvo žinomas iš anksto. Šį praėjusių laikų aidą puikiai atmenu, tad situacija nejuokinga. Ji dramatiška. Ir viskas vyksta LAISVĖS partijoje ir su jos
bosų žinia. Kur eini, laisve?“, – klausia P. Uleckas. Jis taip pat kelia klausimą, ar tai ir yra liberaliosios vertybės, kurias gina partijos vadovybė.

Tuo metu partijos Etikos komisijos pirmininkė Dalia Teišerskytė atkreipia dėmesį, kad P. Uleckas vis negalėdavo atvykti į posėdžius, jam netiko ir dienos pabaigoje siūlomas laikas.

„Jo valia yra skųsti, komisija savo posėdžius atidėliojo dėl jo amžino negalėjimo atvykti, pagaliau komisija vasarą surinko kvorumą ir klausimai buvo išspręsti. Buvo balsavimas, buvo gynėjai, buvo puolėjai, vyko natūralus procesas. Mano supratimu, viskas vyko korektiškai, normaliai, ramiai“, – kalbėjo D. Teišerskytė.

D. Teišerskytė sakė, kad dėl P. Ulecko pasisakymo nuomonių būta įvairių, o sprendimas priimtas balsuojant.