kaip rašo „Kauno diena“, nuo "Romuvos" kino teatro dingo, ko gero, seniausių mieste kino afišų mediniai rėmai. Stendai, kuriuose kabojo spausdinti, o anksčiau net profesionalių dailininkų piešti kino filmų plakatai, buvo tapę neatskiriama 1939 m. statyto kino teatro dalimi.

Stendai pašalinti po absurdiškų šalia esančios kavinės ir blyninės "City Cafe" skundų - esą jie kenkia klientų saugumui. Su panašia istorija susidūrė ir Kauno dailininkų sąjungos pirmininkas Gintautas Vaičys - VTS atstovai liepė nukabinti sąjungos būstinę puošiančias kalvių nukaltas iškabas.

Per dar sovietmečiu vykusią Senamiesčio rekonstrukciją bendra iškabų stilistika apipavidalinta visa Rotušės aikštė - ir "Sadutės" restoranas, ir Medicinos muziejus.

G. Vaičio nuomone, tai yra baudėjų nekompetentingumas.

"Juk anksčiau tai buvo legalu. Ne kartą teko vaikštinėti Šveicarijos miestų gatvėmis - ten pilna analogiškų kalvių dirbinių, kurie neteikia jokios informacijos, o tiesiog puošia miestą", - sakė Kauno dailininkų vadas G. Vaičys.

Tačiau VTS vedėjas Danas Bortkevičius mąsto biurokratiškai - pasak jo, "nėra numatyta, kad "Romuvai" ar kokiems nors menininkams reikia daryti išimtis".