„Tikiu, kad patys mokytojai, kurie ketina streikuoti supranta, kad vaiko interesai yra pagrindiniai. Todėl nei kiek neabejoju ir viliuosi, kad šiandien, vis dėl to, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavyks susitarti dėl to darbo užmokesčio didinimo, kokį Vyriausybė suplanavusi ateinančių metų biudžete, po derybų su profesinėmis sąjungomis.

Man labai gaila, kad dalis profesinių sąjungų iš dalies atsisakė derėtis. Todėl, kad kėlė reikalavimus, kurie buvo žinomai neįgyvendinami“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Delfi primena, kad iš derybų pasitraukus LŠDPS, jos toliau vyksta su keturiomis profesinėmis sąjungomis – Lietuvos švietimo ir mokslo profesine sąjunga, Švietimo ir mokslo profesine sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu, Lietuvos profesine sąjunga „Sandrauga“.

I. Šimonytė teigė, kad buvo susitarta, kokiu keliu ateinama iki „130 procentų vidutinio darbo užmokesčio rugsėjo mėnesį“.

„Ir tą Vyriausybė, kaip ne kartą sakiau, vykdys ir tai bus įdėta į ateinančių metų biudžetą. Tai yra laisva šalis, visi turi teisę reikšti savo nuomonę, netgi kelti reikalavimus, kurie negali būti niekaip praktiškai įgyvendinti. Bet man atrodo, kad tie, kurie racionaliai žiūri į savo reikalavimus ir supranta, kad vaikų interesai yra pagrindiniai, Vyriausybė pinigų negamina ir bet kokie papildomi pinigai reiškia dar didesnę skolą, arba mažinimą išlaidų kažkur kitur.

Žinau, kad ten kažkas kažką ruošiasi kviesti prie lentos. Bet nereikia niekam nereikia eiti prie lentos“, – tikino premjerė I. Šimonytė.

Ji pasisakydama kalbėjo apie Valstybės pažinimo centre esančią biudžeto formavimo simuliaciją – padidinus finansavimą vienam, kitas jo netenka.

„Tokia diskusija ne kaži kur veda. Man atrodo, kad tas pasiūlymas, kuris yra aptartas su dalimi profesinių sąjungų yra geras pasiūlymas. Labai džiaugsiuosi, jeigu šiandien pavyks jį užfiksuoti. Ir tokiu atveju toks susitarimas atsispindės kitų metų biudžete“, – Seime ketvirtadienį kalbėjo ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Paklausta, kas įvyks, jeigu susitarimas ketvirtadienį visgi nebus pasiektas, premjerė atsisakė spėlioti.

„Tada ir žiūrėsime“, – Seime ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovė I. Šimonytė.

Delfi primena, kad penktadienį streikuosiantys mokytojai ir juos palaikantys moksleiviai žygiuos nuo savo ugdymo įstaigų iki pat Vyriausybės rūmų.

Švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininko A. Navicko teigimu, Vinco Kudirkos aikštėje bus organizuojamos įvairios diskusijos, taip pat bus vedamos pamokos palaikyti pedagogus atvykusiems mokiniams.

Pagal Vilniaus miesto savivaldybės išduotą leidimą, mitingai prie Vyriausybės rūmų galės vykti kasdien nuo rugsėjo 29 d. iki spalio 28 d., juose galės dalyvauti iki 2000 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)