Penktadienį prieš pietus buvo galima rasti vos vieną laiką testą atlikti penktadienio popietę, tačiau greitai dingo ir jis. Visi laikai šeštadieniui taip pat užimti.

Atrodo, jog registruotis testams savaitgalį buvo skubama dar savaitės viduryje – jau trečiadienį reikėjo stipriai pasistengti ieškant laiko testą Galimybių pasui penktadieniui ir šeštadieniui.

Delfi primena, kad registruotis testui galima čia. Registruojantis testui per šią sistemą jis yra nemokamas, tačiau jį galima atlikti ir privačiai.

Penktadienį ir šeštadienį vietų greitiesiems antigenų testams Vilniuje nebėra.

Panaši situacija ir Kaune. Penktadieniui liko tik 2 vietos testui, šeštadieniui – dar apie 50.

Šiuo metu Galimybių pasą gali gauti pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę COVID–19 arba gavę neigiamą COVID–19 tyrimo rezultatą (PGR tyrimą arba greitąjį antigeno testą).

Galimybių pasą gali gauti:

  • praėjus 1 savaitei po „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“) ar „Moderna“ (gamintojas „Moderna“) vakcinos antrosios dozės suleidimo;
  • praėjus 4 savaitėms po „Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcinos dozės suleidimo;
  • praėjus 4 savaitėms po pirmos „Vaxzevria“ (gamintojas „AstraZeneca“) vakcinos dozės suleidimo, tačiau būtinas antrasis skiepas, praėjus ne ilgiau nei 12 savaičių po pirmosios dozės suleidimo.


Galimybių pasą norintiems gauti persirgusiems COVID–19 žmonėms, koronaviruso diagnozė turės būti patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu.

Nuo šio teigiamo tyrimo rezultato turi praeiti ne daugiau kaip 180 dienų. Rezultatas galios ne anksčiau nei asmeniui baigėsi paskirtos izoliacijos terminas. Jeigu žmogus persirgo COVID–19, bet nesikreipė į šeimos gydytoją, ir jo ligos istorijoje sirgimo faktas nėra fiksuotas, jis negalės gauti Galimybių paso.

Asmenims iki 16 metų Galimybių paso nereikia, švelnesnėmis karantino sąlygomis jie gali naudotis pateikę amžių įrodantį asmens tapatybės dokumentą.

Nuo birželio 1 dienos žadami šie pokyčiai: Galimybių pasą galės po „COVID–19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozės suleidimo praėjus 2 savaitės, ne 4 kaip buvo anksčiau.

Taip pat atlikus COVID–19 tyrimą ir gavus neigiamą atsakymą – ne anksčiau nei prieš 72 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus SARS–CoV–2 PGR tyrimą arba ne anksčiau nei prieš 24 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus antigeno testą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)