Neatmestina galimybė, kad vietoj S. Skvernelio prie ministerijos vairo stos Seimo narys.

Antradienio rytą, netrukus po premjero ir socialdemokratų vadovo A. Butkevičiaus pokalbio su „tvarkiečių“ lyderiu Rolandu Paksu, įvyko „Tvarkos ir teisingumo“ prezidiumo posėdis, kuriame jau buvo aptarinėjami galimi kandidatai į vidaus reikalų ministro postą.

„Per pusmetį jokių naujų darbų ministerijoje jau būtų nebeįmanoma pradėti, todėl svarstėme, kad vietoj S. Skvernelio iki Seimo rinkimų būtų protinga paskirti politiką. Mūsų akiratyje yra keletas žmonių. Tarp jų – Seimo narys“, – LRT.lt sakė Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis.

Saulius Skvernelis and Ramūnas Karbauskis

Nors R. Paksas kol kas vengia pranešti realiausių kandidatų pavardes, K. Komskis neslėpė, kad buvo nuspręsta, jog partijos vadovas nedelsdamas pradės su jais derybas.

Vertindamas susidariusią situaciją, kai S. Skvernelis nepakluso „tvarkiečių“ reikalavimams po Velykų atsistatydinti, R. Paksas neslėpė pasipiktinimo: „Ministras būtų tikrai pasielgęs vyriškai, jei atsistatydinimo pareiškimą būtų įteikęs dar iki A. Butkevičiui išvykstant į Kiniją. Aš apie tai, kad S. Skvernelis nusprendė dalyvauti Seimo rinkimuose su „valstiečiais“, sužinojau tik prieš jo ir Ramūno Karbauskio spaudos konferenciją. Nemanau, kad tai – vyriška ir politiškai protinga“.

A. Butkevičius, ne kartą rėmęs S. Skvernelį, kai jį puolė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo vadovė Loreta Graužinienė, bei gyręs už darbą ministerijoje, antradienį su ministru susitiko dar prieš pokalbį su R. Paksu.

Pastarasis įteikė premjerui partijos prezidiumo sprendimą atšaukti S. Skvernelį iš ministro posto.

A. Butkevičius pareiškė, kad savo teikimą prezidentei dėl S. Skvernelio atstatydinimo įteiks po to, kai gaus naują „tvarkiečių“ kandidatą į vidaus reikalų ministro postą. O R. Paksas laikosi nuostatos, kad pirmiausia S. Skvernelis turi įteikti premjerui atsistatydinimo pareiškimą ir tik tada bus paskelbtas kandidatas.

„Nesinervinkim. Šventa vieta tuščia nebūna. Viskas bus gerai. S. Skvernelis turėtų atsistatydinti, o „tvarkiečiai“ tikrai ras, ką vietoj jo pasiūlyti“, – vertindamas susidariusią situaciją, sakė vienas įtakingiausių socialdemokratų, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.