Šeštadienio rytą bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Kalnujų gyvenvietės (Raseinių r.) kapinėse suniokotos aštuonios kapavietės: išrautos ir sutryptos gėlės, išvartytos žvakidės.

Apie chuliganizmą teisėsaugai pranešusi Kalnujų seniūnė Regina Čepurnovienė sakė: „Turiu įtarimų, kas tai galėjo padaryti. Ko gero, bus nepilnamečiai. Papasakosiu, kai duosiu parodymus tyrėjams“.
Apie 9 valandą seniūnei paskambinusi Kalnujų bibliotekos vedėja Daiva Myniotienė sakė esanti sukrėsta kapuose pamatyto vaizdo.

Siautėjo kapinėse

„D. Myniotienė atėjo tvarkyti mamos kapo ir pamatė, kad viskas aplinkui išvartyta, ištrypta. Paskambino man. Nedelsdama iškviečiau policiją ir atskubėjau į kapus. Tiesiog nepakeliama buvo matyti, kaip prie suniokoto savo dukters kapo verkia senukai Sprauniai. Tokią jauną palaidojo. Kuo tas kapas užkliuvo? Širdis krauju srūva“, - neįstengdama sutvardyti jaudulio kalbėjo seniūnė.

Ji užsiminė, kad Sprauniai iki šiol negali atsigauti po dukters netekties 2016 metais. Bibliotekininke dirbusi moteris mirė staiga, visai šeimai žiūrint televizijos laidą.

„Dukters kapą tvarkome kartą per savaitę. Manau, viską suniokojo kažkokie chuliganai. Padarė neįsivaizduojamą kvailybę. Anksčiau ar vėliau likimas už tai nubaus“, - ištarė netoli Kalnujų kapinių gyvenanti 82 metų T. Spraunienė.

Lyjant lietui ji rinko ant kapavietės išdraikytus viržius, chrizantemas ir žvakes.

Seniūnė atkreipė dėmesį, jog beveik ant kiekvieno suniokoto kapo liko labai aiškiai įspaustos pėdos.
„Tyrėjai jas kruopščiai fotografavo. Manau, vandalai tikrai bus išaiškinti“, - vylėsi Kalnujų seniūnė R.Čepurnovienė.