Per parašų rinkimo akciją bei internete surinkta daugiau nei 6000 parašų.

Kreipimasis prieš pat Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV atvykimą į Vilnių, rugsėjo 11-osios rytą bus įteiktas prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Parašų rinkimą inicijavo Dalios Kuodytės vadovaujama Seimo tarpparlamentinių ryšių su Tibetu bei Tibeto laisvės rėmimo grupės.

Tibeto vyriausybės egzilyje atstovai, kalbėdami apie dabartinę savo situaciją, dažnai nurodo Lietuvą ir kitas Baltijos šalis kaip sektiną nesmurtinės kovos dėl nepriklausomybės pavyzdį. Jo Šventenybė Dalai Lama buvo pirmasis karališkosios giminės atstovas, pasveikinęs Lietuvą atkūrus nepriklausomybę.

Tibeto okupacija, tibetiečių tautos, religijos ir kultūros naikinimas tebesitęsia ir šiandien. Dar grėsmingiau skamba žinios, kuriose pranešama apie susideginti pasiryžusius tibetiečius, taip išreiškiančius savo nepasitenkinimą Kinijos vykdoma politika regione. Šiandien priskaičiuojama 120 susideginusių tibetiečių, taip mėginusių atkreipti pasaulio bendruomenės dėmesį į Tibeto tragediją.

Nobelio taikos premijos laureatas, Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama XIV Vilniuje lankysis rugsėjo 11-14 dienomis. Tai jau trečiasis šio iškilaus pasaulio dvasinio autoriteto vizitas Lietuvoje.

Vilniuje Dalai Lama XIV lankysis Seime, Rotušėje susitiks su kultūros, religinių konfesijų, visuomeninių Tibetą remiančių organizacijų atstovais, "Siemens" arenoje skaitys viešą paskaitą apie atsakomybės svarbą šių dienų pasaulyje. Pastarasis renginys bus mokamas - už bilietus gautos lėšos bus skirtos vizito išlaidoms apmokėti ir tibetiečių vaikų mokykloms Indijoje paremti.

Šios kelionės metu, be Lietuvos, Dalai Lama aplankys Latviją, Estiją ir Čekiją.

Rugsėjo 12 d., ketvirtadienį, numatoma Dalai Lamos XIV spaudos konferencija, apsilankymas Seime bei susitikimas Rotušėje su Lietuvos kultūros, meno, įvairių religinių konfesijų bei visuomeninių Tibeto rėmimo organizacijų atstovais, vizito rėmėjais.

Tą pačią dieną Vilniaus Tibeto skvere Jo Šventenybė Dalai Lama XIV atidengs naują, šia proga sukurtą Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rimanto Sakalausko skulptūrą „Mandala" bei dalyvaus Užupio meno inkubatoriuje rengiamoje smėlio Mandalos sugriovimo ceremonijoje.

Rugsėjo 13 d., penktadienį, Vilniaus "Siemens" arenoje Dalai Lama XIV skaitys paskaitą "Kelias į taiką ir laimę globalioje visuomenėje".Ši paskaita - vienintelis plačiajai visuomenei skirtas renginys, kurio metu Jo Šventenybė dalinsis mintimis apie šių dienų moralės, etikos bei ekologijos problemas. Paskaita bus verčiama į lietuvių kalbą.

Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV vizito proga Vilniuje rugsėjo 7-28 d. vyks Tibeto kultūros dienos.