„Kai kurios (sąlygų) dalys yra priimtinos ir visi mes siekiame daugiau konkurencingumo ir biurokratinės verslo naštos mažinimo, tačiau dėl kai kurių elementų, žinoma, turės būti deramasi, nes jie reikalaus keisti (Europos Sąjungos) sutartis, o tai padaryti Europoje yra labai sunku“, - žurnalistams Maltoje trečiadienį sakė D. Grybauskaitė, atvykusi Europos vadovų tarybos posėdį.

Jos pasisakymo įrašą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.
D. Cameronas antradienį pateikė sąlygų paketą dėl valstybės likimo Europos Sąjungoje (ES), kuriame siūloma per pirmus ketverius gyvenimo Didžiojoje Britanijoje metus atvykėliams iš ES šalių nemokėti išmokų už vaikus ir netaikyti jokių mokestinių lengvatų.

Britanijos premjeras taip pat reikalauja suteikti galimybę nacionalinių parlamentų koalicijoms blokuoti ES direktyvas, nors ir nenurodė, kokio dydžio šios koalicijos turėtų būti. D.Cameronas taip pat sakė, jog Didžioji Britanija nebenori tęsti politinio eurointegracijos proceso.
Jis taip pat siekia vienodų teisių euro zonos ir ne euro zonos valstybėms, sprendžiant ES ekonomikos klausimus.

Didžiojoje Britanijoje referendumą dėl narystės ES ketinama surengti iki 2017 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)