„Lietuvos žinios“ rašo, kad šiuo metu prie valstybės vairo stovinti antros kadencijos siekianti Dalia Grybauskaitė turi negausų rinkimų štabą - jį tesudaro 7 asmenys. Pasak Prezidentės patarėjos Skaistės Plaušinytės, rinkimų štabe dirbantys jos kolegos yra išėję atostogų ir jam talkina savanoriškais pagrindais be atlygio.

Bene didžiausią rinkimų štabą - 33 narių - yra įkūrusi "Sąjunga TAIP", remianti Vilniaus mero Artūro Zuoko siekį tapti Lietuvos valstybės vadovu. Štabui vadovaujančio Miroslavo Monkevičiaus teigimu, jame dirba keletas savo srities specialistų, taip pat aktyvių visuomenininkų bei politikų.

Ne ką mažesniu rinkimų štabu gali pasigirti Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Jos pretendento į prezidentus Zigmanto Balčyčio rinkimų štabe - 32 pagalbininkai.

"Darbiečių" iškelto pretendento Artūro Paulausko štabe darbuojasi 30 asmenų, beveik visi jie - savanoriai.

Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjunga (LŽVS), kurios pretendentas į prezidentus - ilgametis Ignalinos rajono metras Bronis Ropė, rinkimų štabe išsiverčia su 15 žmonių komanda.

Nemažos dalies pretendentų rinkimų štabai, pasak jų atstovų, visą veiklą siekia plėtoti savo jėgomis - pasikliaujama partijų nariais, iš dalies dažniausiai samdomos medijų planavimo bendrovės.

Tik LSDP atsakingasis sekretorius Gintautas Paluckas prisipažino, kad socialdemokratams įgyvendinti rinkimų kampanijos sumanymus padeda trys Lietuvos bendrovės - viešųjų ryšių, medijų planavimo ir kūrybos, savo veiklai pasitelkiančios ir užsienio konsultantų bei specialistų.