„Kai lyginame įvairias šalis ir, kalbant apie mažesnius vaikus, su jais viskas gerai. Mes, kaip fizinė duotybė, niekuo nesiskiriame nuo kitų. Bet viskas įvyksta tada, kai imi jaukti su savo įvairiais siekiniais, įsivaizdavimais. Tada tie tvarkingi vaikučiai, ateinantys iš gerų šeimų, tiesiog išblaškomi, ir įvyksta didžiulis nesusipratimas, tuomet tas lygis savaime leidžiasi“, – kalbėjo S. Jurkevičius.

Prestižinės mokyklos vadovas kritiškai vertino reformą, įvedusią tarpinius patikrinimus, o ypač tai, kaip jie įgyvendinami, visa apimantį ugdymo turinio keitimą.

„Esame labai stipriai įklimpę. Realiai didelių išeičių nėra, nes tektų pripažinti, kad daug kas buvo padaryta netinkamai, reikėtų daug ką permąstyti, keisti. Tam nėra jėgų“, – sakė S. Jurkevičius.

Be sisteminių klausimų, su Vilniaus licėjaus vadovu kalbėjome apie tai, kokios savybės padeda įstoti į tokio tipo ugdymo įstaigas, kokiai vadovauja jis, apie jaunosios kartos ypatybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)