„Turime didesnį dėmesį skirti jaunajai kartai ir numatyti aiškias priemones, kurios bus įgyvendintos mokyklose. Manau, kad tuos žmones, kurie jau yra mėgstantys vartoti alkoholį, vargu, ar socialinės reklamos ar kitos prevencijos priemonės galėtų juos paveikti“, – antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis teigė manąs, kad švietėjiškos programos yra efektyvesnės nei nustatomi įvairūs draudimai. Vyriausybė planuoja mokyklose įgyvendinti alkoholio, tabako ir kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencijos programą.

A. Butkevičius atkreipė dėmesį, kad šiemet Valstybiniame visuomenės sveikatos stiprinimo fonde numatyta 1,3 mln. eurų.

„Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas yra numatytas šiais metais ir tam yra skiriama pusė procento faktinių įplaukų iš akcizo programų, gautų už parduotus alkoholinius gėrimus. Tai sudaro 1,3 mln. eurų ir šio fondo lėšas bus galima naudoti būtent šiems prioritetams, t.y. alkoholio vartojimo mažinimui ir skubių veiksmų įgyvendinimui“, – interviu LRT radijui sakė A. Butkevičius.

Premjeras pabrėžė, kad siekiant sumažinti alkoholio pasiūlą bus stiprinama kriminalinė žvalgyba, ūkio subjektų priežiūra.

Vyriausybė pirmadienį sutarė iki vasario vidurio patvirtinti planą, kaip šiemet bus sprendžiamos alkoholio vartojimo problemos. Plane bus aptarti prevencijos, prieinamumo mažinimo, gydymo nuo priklausomybės klausimai.