Apie tai pirmadienį vakare A. Verbickas pranešė savo feisbuke.

„Šiandien sušauktame Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje apžvelgėme bendrą COVID-19 situaciją Varėnos rajone. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo, kad per 14 dienų mūsų rajone užfiksuoti 378 COVID-19 atvejai.

Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas pažymėjo, kad šiuo metu didžiausia problema yra terpių, reikalingų koronaviruso tyrimams atlikti, trūkumas. Dėl šios priežasties Varėnos mobilusis punktas negali priimti visų, norinčių testuotis. Tikimės, kad Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija padidins terpių skaičių ir bus galima užtikrinti didesnį gyventojų testavimą“, – rašė Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius.

A. Verbickas taip pat informavo, kad Švietimo skyriaus vedėja pranešė apie augantį sergančių arba izoliacijoje esančių mokinių ir pedagogų skaičių.

„Atsižvelgiant į didėjantį sergamumą ugdymo įstaigose, posėdžio metu buvo priimtas sprendimas moksleivius testuoti klasėse pirmadieniais ir ketvirtadieniais, taip pat testus išduoti savaitgaliui, savarankiškam testavimuisi namuose.

Varėnos socialinių paslaugų centrui reikalingi savanoriai, kurie galėtų nupirkti izoliacijoje esantiems asmenims būtiniausių produktų.

Būkime pilietiški!“, – pridūrė administracijos direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)