„Eisiu iki galo. Padarysime viską, kad būtų tas balsavimas būtų pakartotas“, - antradienio balsavimą dėl Mindaugo Basčio nušalinimo iš Seimo nario pareigų komentavo Seimo Pirmininkas ir bandė paaiškinti, kodėl parlamentarai neatsižvelgė į Konstitucinio teismo išvadas.

Seimo Pirmininkas tikino, kad tik du „valstiečiai“ palaikė M. Bastį.

„Mūsų frakcijoje du žmonės balsavo prieš. Ir žinau visus kitus, kurie balsavo už“, - trečiadienį „Žinių radijui“ kalbėjo Seimo Pirmininkas, vėliau užsimindamas, kad visgi tikslių duomenų apie balsavusius „valstiečius“ neturi.

V. Pranckiečio nuomone, balsavimą galima organizuoti iš naujo ir galbūt padaryti viešą, kad, kaip teigė Seimo Pirmininkas, politikai negalėtų slėptis už slapto balsavimo.

Perbalsavimo argumentai, anot V. Pranckiečio, galėtų būti ne tik balsavimo slaptumo pažeidimai, bet ir sumaištį įvedęs balsavimo principas.

Anot V. Pranckiečio, Seimo nariai galėjo nesusigaudyti pačioje balsavimo procedūroje, kai balsalapyje reikėjo pažymėti langelius, kuriems nepritariama.

Galiausiai Seimo Pirmininkas keista įvardino situaciją, kad visi Seimo nariai sakosi balsavę už M. Basčio pašalinimą, tačiau pats balsavimas rodo priešingai. Galbūt, svarstė V. Pranckietis, jie kažko nesuprato.

Kita vertus, Seimo Pirmininkas neatmetė galimybės, kad prie tokio balsavimo galėjo prisidėti konservatoriai. „Kas galėtų paneigti“, - tradiciškai tokiose situacijose ištarė Seimo Pirmininkas.

V. Pranckietis užsiminė, kad trečiadienį susitiks su frakcijų vadovais aptarti šią situaciją ir pareiškė tikintis, kad suorganizuoti perbalsavimą, kuris pakeistų sprendimą, pavyks.

„Aš tikiuosi partijų paramos, kad tą balsavimą pavyks pakartoti“, - kalbėjo V. Pranckietis.

Antradienį per Seime vykusį slaptą balsavimą už tai, kad M. Bastys būtų pašalintas iš Seimo balsavo 72 parlamentarai, 21 buvo prieš, 24 Seimo nariai susilaikė, 11 balsalapių buvo sugadinta.