Viena vertus, V. Pranckietis, komentuodamas konservatoriaus Lauryno Kasčiūno ir žiniasklaidos keliamas abejones, ar D. Gaižauskas galimybę pasidaryti testą dėl viruso gavo pagrįstai, pabrėžia, kad Seimo nariams galioja tos pačios taisyklės kaip ir visiems piliečiams.

„Taisyklės Seimo nariams galioja tokios pačios kaip ir visiems Lietuvos piliečiams. Tad reikėtų jų laikytis“, – LRT radijui sakė V. Pranckietis.

Tačiau, kita vertus, akcentuoja jis, yra gerai ir tai, kad D. Gaižauskas į Seimą atėjo pasitikrinęs, ar neserga.

„Jis šioje situacijoje sprendė taip, kaip jam atrodė geriausia. Gerai, kad jis atėjo pasitikrinęs, dalyvavo posėdžiuose ir kolegos žinojo, kad iš jo negaus užkrato. Vėlgi, iš dviejų blogybių turime rinktis kažkurią. Tai šiuo atveju jis pasirinko taip, ir tai yra jo sprendimas“, - teigė Seimo pirmininkas.

Kaip skelbė portalas Delfi, D. Gaižauskas galėjo pažeisti karantino ir saviizoliacijos tvarką, kai po testo atlikimo nesiėmė 14-os privalomų dienų saviizoliacijos,

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje L. Kasčiūnas pabrėžė, kad yra dėl ko suabejoti, ar tikrai NSGK pirmininkas gavo progą pasidaryti testą kaip eilinis pilietis. L. Kasčiūno teigimu, tuomet, kai D. Gaižauskas kovo 27 d. prašė testo, jis tiesiog neatitiko tuometinių reikalavimų įgyti tokią galimybę.

Pats D. Gaižauskas neigia, kad pažeidė nustatytą tvarką.