„Buvo pasirašytas bendras komunikatas, kuriame aptartos įvairios galimos pagalbos tiek Ukrainos teisėsaugai, tiek Moldovos teisėsaugai, artinant jas prie europinių struktūrų. Ir ten buvo kalbama apie viską: apie patirčių perdavimą, apie humanitarinės pagalbos perdavimą. Tai noriu pasakyti, kad šio susitikimo metu buvo nuspręsta suteikti humanitarinę pagalbą tiek Ukrainos, tiek Moldovos policijoms“, – antradienį LRT radijui teigė R. Požėla.

„Perduodamos naujos transporto priemonės. Kalbant apie Ukrainą, jai yra perduodamas išminavimo robotas, nes tai yra ukrainiečių nuolatos iškeliama problema – jie neturi pakankamai įrangos išminuoti savo teritorijas, ypač tas, kurios yra atsiimamos“, – aiškino jis.

Policijos komisaras paminėjo, kad į šį susitikimą buvo pakviesti policijos ir sienos apsaugos tarnybos atstovai iš Ukrainos, kurie dėl situacijos valstybėje negalėjo atvykti.

„Į šį renginį buvo kviečiami mūsų kolegos iš Ukrainos, tai yra policijos ir sienos apsaugos tarnybos vadovai, ir tik paskutinę minutę gavome neigiamą atsakymą, kadangi situacija Ukrainoje sudėtinga. Tai kolegos tikrai atsiprašė ir prižadėjo, kad kai tik bus galimybė – susitiksime pas juos ar pas mus“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją