Atvykę poilsiautojai vis dėlto suka ratus aplink miestą ir jo gatvėmis vis tikėdamiesi rasti plyšį, kur nėra draudžiamų ženklų ir transporto priemonę būtų galima palikti nemokamai. Kiti nesuka galvos ir krapšto piniginėje smulkiuosius, pirkdami kelių valandų trukmės bilietą.

Šventojoje poilsiaujantis senolis tikino, kad 2 eurai už valandą yra labai daug.

„Mokėjome, bet neturėtų būti daugiau kaip 50 centų. Aš esu klaipėdietis ir prie jūros mes mokame 30-50 centų. Ši naujovė [Šventojoje] yra nesąmonė“, – tikino jis.

Kitas vyras tikino, kad prasuko ratą ieškodamas nemokamos vietos, bet nerado.

„Ką čia sugudrausi, nieko čia nesugudrausi. Jeigu čia atvažiuoji, tai ir susimoki, viskas“, – aiškino atostogautojas. Porai valandų darbar nusipirkau, paskui matysiu, jeigu reikės, ir ilgesniam laikui išsipirksiu.“

Tačiau kai kurie poilsiautojai džiaugėsi, kad atsirado tokių mokamų aikštelių, mat patogu, švaru ir tvarkinga.

„Galėtų būti ir daugiau“, – tikino jis.

Vis dėlto kai kurie rado ir kur nemokamai pasistatyti. Statė mašinas medžių pavėsyje šalia jūros.
Prie parkomato sutikti kiti atostogautojai stebėjosi, kad Šventojoje automobilių stovėjimas buvo apmokestintas, tačiau tikino, kad pastačius trumpam laikui galbūt ir nėra taip brangu.

„Ką padarysi, daug kur taip reikia, užsienyje irgi. Kai retai atvažiuojame, ta kaina nieko tokio.“

Latvijos pilietis pasakojo, kad pas juos yra apmokestintas įvažiavimas į Jūrmalą, todėl gali būti mokamos tik privačios aikštelės pačiame miestelio viduje.

Dar vienas vyras pasakojo, kad turi išsinuomavęs namelį ir ten yra palikęs automobilį, o po miestelį vaikšto pėsčiomis.

Sutikta panevėžiečių pora taip pat tikino, kad dėl mokamos aikštelės nesuka galvos, mat savo transporto priemonę paliks prie viešbučio.