„Šiai akimirkai mes turime tiek Seimo pirmininkės, tiek generalinės prokurorės komentarus, kad tikrai, bent jau penktadienį, jų susitikimo metu jokios pavardės nebuvo minėtos, tai nelabai drįsčiau abejoti tokioms išsakytoms mintims“, – Delfi TV ketvirtadienį sakė ekspertė.

Ji įvertino ir Seimo opozicijos ryžtą dėl galimo, kaip patys teigia, informacijos nutekėjimo kitą savaitę šaukti neeilinę parlamento sesiją.

„Kartais truputėlį keista darosi, ar tik yra neperžengiama į teisėsaugos kompetencijos sritį, nes mes čia nekalbame apie viešų ir privačių interesų derinimą, mes nekalbame apie etikos problemas. Paskutiniu metu kartais atrodo, kad Seimo nariai bando, galbūt ir grubokai išsireikšiu, bet įlįsti į visas gyvenimo sritis“, – pastebėjo G. Burbulytė-Tsiskarishvili.

Politologės vertinimu, visą darbą reikėtų palikti prokuratūrai.

Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili

„Aš manau, kad tokie pertekliniai Seime veiksmai tik sukelia pavojų aukoms“, – sakė pašnekovė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad teisėsauga ir Seimo pirmininkė nuo pat pradžių galėjo pateikti išsamią informaciją, kiek jos galima buvo atskleisti, paaiškinant, kas ir po ko įvyko valandų tikslumu ir galbūt taip, anot ekspertės, būtų visų sąmokslo teorijų išvengta.

„Tai tikrai neprisideda prie politinio stabilumo šalyje“, – teigė G. Burbulytė-Tsiskarishvili.

KU politologės teigimu, iš vienos pusės, vieno žmogaus galimai padaryto nusikaltimo negalima primesti visai vienai politinei jėgai – šiuo atveju, Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams.

„Iš kitos pusės, naivu būtų tikėtis, kad visuomenė nekels klausimų. Ruoštis atsakyti į šiuos klausimus reikia. Atsižvelgiant į įvairius iki šiol buvusius per visą nepriklausomybės laikotarpį įvykius, kai buvo tų pačių girtų pareigūnų pagavimai viešojoje erdvėje ir ministrų atsistatydinimai, manyčiau, kad visgi, jei nenori partijos pirmininkas šią akimirką atsistatydinti, ir nemato tam priežasties, tai bent jau būtų pasiruošęs atsakyti į visuomenei kylančius klausimus“, – sakė pašnekovė.

„Jeigu aš būčiau partijos pirmininke, aš atsistatydinčiau“, – pridūrė G. Burbulytė-Tsiskarishvili.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)