Garsus medžio skulptorius, tautodailininkas Raimundas Puškorius Kretingoje itin gerbiamas. Bet kad praėjusią kadenciją, būdamas tarybos nariu ir už tai gavęs 16 tūkst. eurų kompensacijų išlaidoms bus apvagintas, nesitikėjo.

Prokuratūros duomenimis savivaldybei pateiktais kvitais R. Puškorius prašė kompensuoti kuro išlaidas už 5 kartus daugiau kilometrų, nei realiai galėjo nuvažiuoti.

Be to, skirtingų degalų pildavosi kelis kartus per dieną. O už degalus buvo atsiskaitoma su 14 skirtingų mokėjimo kortelių ir kurių tik dvi priklausė jam.

R. Puškorius tvirtina, kad tiesiog kitų išlaidų nerodė, tik už kurą.

„Tai su sūnaus mašina važiuoju, tai su žmonos. Ir mano tas buvo ir dujos, ir benzinas. Ir aš tad palaikiau, kad ten tas kanceliarines, reiškia, duoda kaip už darbą taryboje.

Kad negaišint nei žmogelio tas mašinas remontuodamas, nei ten kokią padangą nupirkdamas ir panašiai. Pagalvojau, kad paprastesnis dalykas su tuo kuru“, – LNK žinioms aiškino R. Puškorius.

LNK žinių kalbinti kretingiškiai juokėsi, paklausti, ar įmanoma į baką įpilti daugiau kuro, nei į jį telpa.

Bet prokuratūra tvirtina, kad buvęs Kretingos tarybos narys Marius Meškauskas pirko degalus dideliais kiekiais, kartais viršijančiais automobilio bako tūrį. Benzino jam reikėjo ir per karantiną, kai posėdžiai vyko nuotoliu. M. Meškauskui buvo išmokėta per 12 tūkst. eurų kompensacijų transporto išlaidoms.

Jis LNK žinioms teigė, jog šios situacijos dabar komentuoti jis nenori.

Klaipėdos apygardos prokuratūra dėl abiejų buvusių tarybos narių išlaidų su civiliniais ieškiniais kreipėsi į teismą.

Kretingos rajono savivaldybės naudai iš abiejų siekiama priteisti per 22 tūkst. eurų.

Viena Kretingos gyventoja svarstė, kad jeigu žmogus turi galimybę kažkaip apeiti įstatymus, pasinaudoti, tą jis ir darys.

Kretingos savivaldybė sako, kad dar nelaukdama žinių iš teisėsaugos pati prašė tarybos narių, kad šie grąžintų galimai neteisėtai naudotas išmokas.

„Viena buvusioje kadencijoje buvusi tarybos narė grąžino visą sumą, kiti – dalinai. Bet mano manymu, dar bus. Jeigu prasideda prokuratūros tyrimas, galime sulaukti ir dar grąžinimų“, – LNK žinioms sakė administracijos direktorė Vilma Preibienė.

Pinigus savivaldybei atidavė kone pusė tarybos narių. Biudžetas papilnėjo 19 tūkst. eurų. O dabar „čekiukų“ jau neliko.

„Jie gauna atlyginimus, priklausomai nuo to, kiek komitetų turi, ar, pavyzdžiui, yra pavaduotojas, ar pirmininkas“, – kalbėjo V. Preibienė.

Per praėjusią kadenciją tarybos nariams buvo išmokėta 318 tūkst. eurų.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: