Policijos atstovas pirmadienį Vyriausybės surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu sostinėje bus pasitelkta nuo 1000 iki 1500 policijos pareigūnų iš visos Lietuvos. Į sostinę taip pat atvyks policijos pareigūnai iš Latvijos ir Lenkijos.

Kaip teigė M. Akelaitis, nors policija skirs ypatingą dėmesį NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, saugumo situacija kituose šalies regionuose nenukentės.

„Kituose regionuose saugumas nenukentės“, – pabrėžė policijos atstovas.

Anot jo, pavyzdžiui, Klaipėdos regiono policijos pareigūnai į sostinę dirbti nebus siunčiami.
„Klaipėdos regiono policijos pareigūnai nebus siunčiami į Vilnių, nes yra Suprantama, yra vasaros sezonas, ten tikrai turi, ką veikti, policijos pajėgos“, – pažymėjo M. Akelaitis.

Jis, atsakinėdamas į klausimas, teigė, kad užsienio valstybių policijos pareigūnai pasitelkimas per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje yra įprasta praktika tokių renginių metu. Pasak policijos atstovo, kolegų iš užsienio pasitelkimas nėra susijęs su policijos pareigūnų trūkumu Lietuvoje.

„Tai yra normali praktika, galioja europinio lygmens teisės aktai, kurie numato, kad ypatingų operacijų, įvykių metu valstybės (Europos Sąjungos – ELTA) narės remia vienos kitas“, – aiškino M. Akelaitis.

ELTA primena, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją