Kaip portalui sakė praėjusių metų gegužės mėnesį mirusio 25 metų amžiaus šauktinio Andriaus mama, nors ir sunkiai sirgo bei jautė skausmus, bet jos sūnus vis tiek buvo pašauktas atlikti privalomąją karinę tarnybą į Lietuvos kariuomenę. Istoriją galite skaityti čia.

Pasak moters, sūnus, sukandęs dantis ir vartodamas skausmą slopinančius vaistus, vykdė paskirtas užduotis.

Vis dėlto, kai skausmų pakelti jau nebegalėjo, Andrius buvo paguldytas į ligoninę, kur po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad jo kūną užvaldęs itin agresyvus vėžys. Jam buvo diagnozuota jau ketvirtoji ligos stadija.

Nors labai sunkiai sirgo ir tiesiog nyko akyse, kariuomenės vadovybė Andriaus neatleido nuo tarnybos. „Jam kartodavo, kad jis iš ligoninės turi grįžti į batalioną, nes yra įsipareigojęs tarnauti 9 mėnesius; ir tik tarnybos pabaigoje, kai sūnus nebegalėjo atsikelti, jam leido nevykti į paskutiniąsias karines pratybas“, – prisipažino vaikino motina.

Ministerija reiškia užuojautą: kariuomenėje atsirado socialiniai darbuotojai

Delfi atsiųstame komentare KAM pažymi, kad kiekvieno kario mirtis – „didžiulis skausmas ir praradimas, liečiantis kiekvieną mūsų, tarnaujantį ir dirbantį Krašto apsaugos sistemoje“.

„Skaudi akistata su pačiu savimi – ką galime kasdien daryti kitaip – jautriau, atidžiau, mažiau biurokratiškai. Ši netektis, tai ne tik Lietuvos sūnaus, bet ir kiekvieno iš mūsų sūnaus, brolio netektis ir didžiulis įpareigojimas ateičiai – ką Tėvynės labui kiekvienas iš mūsų galime padaryti kitaip“, – sakoma krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko patarėjos viešiesiems ryšiams Liepos Rimkevičienės atsiųstame komentare.

Ministerija tuo pačiu pareiškė užuojautą mirusio šauktinio Andriaus šeimai ir pažymėjo, kad įvykis paskatino pokyčius.

„Šis skaudus įvykis tapo postūmiu didesnį dėmesį skirti šauktinių ir karių sveikatos tikrinimo sistemos bei medikų profesionalumui tobulinti, kad kiekvienam besikreipiančiam būtų skiriamas reikiamas ir tinkamas dėmesys. Ši situacija taip pat parodė, kad kiekviename kariuomenės batalione turėtų būti asmenys, kurie patartų kariams ir būtų tarpininkais, žinančiais galimybes, ir padedančiais greitai spęsti susidariusias karių problemas. Kariuomenėje jau yra atsiradę pirmieji socialiniai darbuotojai, bet ateityje jų turėtų daugėti“, – priduriama komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (355)