Tarybos narė „Delfi“ pasakojo, kad dar rudenį pradėjo domėtis, kaip sekasi ukrainiečių pabėgėlių vaikams Lietuvoje.

„Lankiau „Gravitas Schola“, bendravau su vadove, o dar anksčiau, rugsėjį, lankiausi Tarptautinėje Ukrainos mokykloje. Tiek vienoje, tiek kitoje išgirdau ganėtinai įdomių pastabų rusakalbių mokyklų atžvilgiu“, – pasakojo R. Baškienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad daugelis nuo karo pabėgusių ir čia atvykusių žmonių pradžioje leido vaikus į rusakalbes mokyklas.

„O. Vnukovska, Tarptautinės Ukrainos mokyklos direktorė, pasakojo visokių istorijų, pavyzdžiui, pirmokėlis rusų mokykloje iš savo bendraamžių sulaukia komentarų: „Mes ten jūsų nepribaigėme, tai čia pribaigsime.“ Vaikai dalinosi tokiais dalykais“, – perpasakojo R. Baškienė.

Incidentas Vilniaus Naujamiesčio mokykloje savivaldybės Tarybos narę dar labiau paskatino domėtis padėtimi rusakalbėse mokyklose.

„Kol nenuvažiuoji į mokyklas, tol nežinai. Paraginau kolegas, <...> sakau, važiuojame, pasižiūrime, kokios ten jų nuotaikos“, – sakė R. Baškienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)