„Vienas iš kovos žingsnių yra sustiprinti Vyriausybei priklausantį Krizių valdymo komitetą, kuris jau buvo įkurtas, gyvavo, tačiau dabar nuspręsta jį sustiprinti, peržiūrėti jo funkcijas, kompetencijas, atsakomybę. Šitas komitetas leistų greičiau ir efektyviau koordinuoti veiksmus tarp institucijų. <...> Taip pat atkuriamas Valstybės saugumo departamento kovos su terorizmu padalinys, kas yra labai svarbu. Renkami jam pareigūnai, turintys kompetencijos tokiam darbui. <...> Saugos tarnybos, užtikrinančios objektų saugumą, privalės daugiau dėmesio skirti ir masiniams renginiams, ir sugriežtinti asmenų patikrą, kad nebūtų įsinešami ginklai. <...> Kitas dalykas yra vidaus ir išorės sienų kontrolė. Kontrolės postai jau sustiprinti, atliekami tikrinimai, įvesta ir padidinta pareigūnų reagavimo parengtis“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo E. Butkutė-Lazdauskienė.

Ministro pirmininko atstovė spaudai patikino, kad pabėgėlių perkėlimo programa į Lietuvą nesikeis, o priimami bus tik kruopščiai patikrinti asmenys.

„Kol kas pabėgėlių perkėlimo programa tokia, kokia ji yra priimta, bus vykdoma toliau. Čia tikrai nereikėtų sieti šitų teroro aktų konkrečiai su pabėgėlių perkėlimo programa. Viskas yra daroma, kad į Lietuvą perkeliami asmenys būtų griežtai tikrinami ir įleidžiami tik tie, kurie neturės nei menkiausios dėmės savo biografijoje, bus perkeliamos karo pabėgėlių statusą turinčios šeimos. Tad neturėtų kilti tokio nesaugumo jausmo visuomenėje“, - teigė pašnekovė.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti čia.