Taip pat, pasak NKVC, trečiadienį šaukiamas Jungtinės grėsmių prevencijos ir krizių valdymo grupės posėdis.

„Norime informuoti, kad informaciją iš tarptautinių partnerių esame gavę, pakeltas budrumo lygis prie strategiškai svarbių objektų. Papildomai rytoj šaukiamas Jungtinės grėsmių prevencijos ir krizių valdymo grupės posėdis, kuriame bus išklausyta tarnybų paruošta papildoma informacija ir atsižvelgiant į ją priimami papildomi sprendimai“, – žurnalistams nurodė NKVC.

Apie tai, kad Estiją ir Suomiją jungiančio dujotiekio nuotėkis gali būti neatsitiktinis, antradienį paskelbė Suomijos žiniasklaida.

Leidinio „Iltalehti“ šaltinių žiniomis, vyriausybė ir Suomijos gynybos pajėgos įtaria, jog dujotiekį galėjo atakuoti Rusija.

Sekmadienį Suomijos gamtinių dujų operatorius pranešė, jog dėl įtariamo nuotėkio laikinai uždarytas dujotiekis iš Estijos, sustabdant dujų tiekimą per šalies vienintelį likusį dujotiekį, nutraukus importą iš Rusijos.

Politologas Linas Kojala feisbuke pasidalijo žemėlapiu ir dujotiekio vieta jame:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)