Lietuvos socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas per Vyriausybės valandą Seime klausė vidaus reikalų ministrės, kaip bus reaguojama į karantino taisyklių pažeidimus per savaitgalį vykusį šeimų gynimo maršą.

„Buvo du renginiai – vienas vadinosi „M.A.M.A apdovanojimai“, kuriame buvo pažeistos tam tikros procedūros, ir tie žmonės buvo nubausti. Ir mes matėme šeštadienį galingą mitingą Vingio parke, kur visiškai nebuvo laikomasi (taisyklių), ir ten ne aštuoniolika žmonių jų nesilaikė, o, kaip sako patys organizatoriai, - apie 20 tūkstančių. Kaip bus šiuo atveju?“, - klausė A. Sysas.

Ministrė atsakė, kad yra akivaizdu, kad šeštadienį vykęs renginys parodo, kad karantino ribojimų nebuvo laikomasi.

„Mano žiniomis, šiuo metu yra renkama medžiaga, daroma analizė. Jeigu bus sudėliota, kad buvo tam tikrų požymių, kad buvo pažeidimai, ir bus identifikuoti asmenys, manau, kad bus priimti sprendimai, ir tie asmenys turės atsakyti už savo veiksmus“, - sakė A. Bilotaitė.

Ministrė taip pat pažymėjo, kad renginiui leidimą išdavė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Ji taip pat turėjo įvertinti rizikas. Klausimai dėl atsakomybės turės būti priimti, nes mes laikomės pozicijos, kad atsakomybė turėtų būti visiems vienoda, ir negali būti taikomi dvigubi standartai“, - sakė A. Bilotaitė.

Apdovanojimų dalyviai sulaukė baudų

Pagal policiją, šeimų gynimo marše šeštadienį dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių. Organizatoriai vardina didesnius skaičius.

„Delfi“ primena, kad po kovo 27 d. įvykusios M.A.M.A. transliacijos, kurioje buvo galimai pažeisti karantino reikalavimai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VKP) pareigūnai kovo 29 d. pradėjo administracinę teiseną šios transliacijos organizatorių atžvilgiu. Pranešta, kad pradėtos 42 administracinio nusižengimo teisenos pavieniams asmenims, kurie galimai nesilaikė kaukių dėvėjimo ir numatyto atstumo laikymosi reikalavimų (plačiąja prasme (įvairiose erdvėse), kadangi filmavimuose, esant būtinumui, iki 15 min. galima nedėvėti kaukės ir/ar nesilaikyti numatyto atstumo).

8 asmenims, kurie sutiko, jog administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu susimokėti baudą jiems būtų išsiųstas elektroniniu paštu, pareigūnai tai jau padarė. Asmenys per numatytą terminą turėjo susimokėti po 250 eurų.

Dar 12 asmenų gavo šaukimus atvykti į policijos įstaigą administracinio nusižengimo protokolui surašyti. Ne visi pavieniai asmenys bendradarbiavo su policijos pareigūnais, kai kurie prašė bendrauti per jų vadybininkus ar advokatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)