Į Katedros aikštę išreiškti palaikymą Ukrainai susirinko apie 100 žmonių - ir jaunų, ir garbaus amžiaus. Daugelis jų laikė Ukrainos vėliavas, o rankose - plakatus, kuriose smerkiamas Rusijos karas ir vardijami jos padaryti nusikaltimai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad Rusija pirmadienį atakavo Ukrainos energetikos infrastruktūrą keliuose Ukrainos miestuose, panaudojusi ir Irane pagamintus bepiločius orlaivius.

„Šis rytas sunkus. Turime reikalų su teroristais. Dešimtys raketų ir Irano dronai „Shahed“. Jų taikiniai yra du. Energetikos objektai visoje šalyje (...) Jie siekia sukelti paniką ir chaosą, jie nori sugriauti mūsų energetikos sistemą“, – sakė V. Zelenskis socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše. Jis pridūrė, kad „antrasis taikinys – žmonės“.

Ukrainai buvo smogta iš Kaspijos jūros akvatorijos ir Žemutinio Naugardo. Iki šiol buvo paleistos 83 raketos.

Atitinkamą pranešimą „Telegram“ kanale paskelbė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar. Ji rėmėsi oficialiais generalinio štabo duomenimis.


„Šiandien nuo 6 val. 20 min. iki 11 val. 15 min. Rusijos Federacija raketomis smogė Ukrainos teritorijai iš Kaspijos jūros ir Žemutinio Naugardo rajonų. Jos buvo paleistos į Kyjivą, Lvivą, Prylukus, Chmelnyckį, Dniprą, Nežyną, Žytomyrą, Charkivą“, – parašė pareigūnė.

Iki 11 val. 34 min. buvo paleistos 83 raketas, iš jų 43 numušė Ukrainos oro gynybos pajėgos.

Okupantai taip pat panaudojo 17 dronų-kamikadzių „Shahed 136“, kurie buvo paleisti iš okupuoto Krymo ir Baltarusijos teritorijos. Trys bepilotės skraidyklės buvo numuštos Odesos srityje.

Pasak Ukrainos prezidento biuro patarėjo Oleksijaus Arestovyčiaus, rusų tikslas – sunaikinti Ukrainos energetikos infrastruktūrą artėjant žiemai, kad šalies piliečiai turėtų šalti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją