Feisbuke Seimo narys publikavo viešą laišką, kuriame neigia savo kaltę ir sako, kad alkotesterio rodmenys buvo „galimai suklastoti“. Esą tai įrodė ir prieš jį pradėtas ir ketvirtadienį dėl įrodymų trūkumo nutrauktas ikiteisminis tyrimas.

„Faktas, jog teisėsauga nutraukė ikiteisminį tyrimą mano atžvilgiu, man atrodo logiškas ir teisingas, nes patvirtina, jog gyvename teisinėje valstybėje, kurioje galioja nekaltumo prezumpcija visiems ir kiekvienam.

Pripažįstu, kad buvo mano klaida, ypač turint didelę žurnalistinę patirtį, specialiai žurnalistų antrą kartą iškviestam ateiti ir pūsti į nežinia kieno, nežinia kokį alkotesterį, kurio parodymai buvo mažų mažiausiai keisti, galimai suklastoti.

Vidutinio girtumo būsena medicinos specialistų viešoje ervėje aprašoma kaip turinti konkrečius ir sunkius specifinius elgsenos požymius. Niekas nei Seimo posėdžių salėje, nei už jos ribų manyje tokių požymių neįžiūrėjo, – , – savo feisbuko paskyroje teigia Seimo narys L. Balsys.

L. Balsys taip pat tikisi greičiau grįžti į darbą, dėkoja šeimai bei visiems jį palaikiusiems.

Seimo narys prabilo po to, kai policija nutraukė prieš jį pradėtą tyrimą.

Tyrimą policija pradėjo lapkričio 13 dieną. Parlamentaras neapklaustas, nes turi teisinę neliečiamybę.

Tyrimo metu buvo analizuojami įtarimai, kad L. Balsys neblaivus galėjo vairuoti savo automobilį „VW Caddy“.

Praėjus kelioms dienoms po įvykio parlamentaro šeima pranešė, jog L. Balsys yra medikų ir šeimos globoje. Skandalas dėl galimo neblaivumo skaudžiai smogė parlamentaro reitingui.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.