Dukra Rasa susigraudinusi glosto mamos galvą – senolė po kelių mėnesių, praleistų ligoninėse, išleista namo.

„Šviesaus proto ji yra“, – su ašaromis LNK žurnalistams sakė dukra. 87 metų Regina pati negali padaryti nieko – nei pavalgyti, nei atsigerti.

Dėl sepsio moteris pateko į Respublikinę Kauno ligoninę pateko balandžio 20 dieną. Prieš savaitę iki patekimo į ligoninę daryta nuotrauka parodo, kad moteris ir valgydavo pati. Po kelių savaičių reanimacijoje ji pateko į Vidaus ligų skyrių, kuriame užsikrėtė koronavirusu. Ligoninė atsiuntė komentarą raštu.

Respublikinės Kauno ligoninės direktorius medicinai Aurimas Pečkauskas LNK žinioms pranešė, kad patvirtinti koronavirusu infekuoti pacientai buvo perkelti į Kauno klinikinę ligoninę.

Kauno medikams kaltinimai nugydžius senolę

„Mūsų gydymo įstaigos Terapijos klinikoje gegužę išties buvo fiksuoti 6 pacientų koronaviruso atvejai. Apie juos viešai skelbėme nuo pat pirmojo atvejo, kai į Respublikinę Kauno ligoninę pateko pacientas su neigiamu COVID–19 tyrimo rezultatu, tačiau po kurio laiko pakartotas testas jau buvo teigiamas. COVID–19 infekuoti pacientai nustatyta tvarka gydymui buvo perkelti į Infekcinių ligų kliniką turinčią Kauno klinikinę ligoninę“, – atsakymuose LNK žurnalistams teigė A. Pečkauskas.

Kauno klinikinėje ligoninėje moteris išgulėjo daugiau nei mėnesį.

„Mes vis sakėme, kad norime situaciją pamatyti, nes ji visą laiką buvo slepiama. Tai vieni sakydavo, kad būklė normali, kitą kartą – kad deguonis duodamas, suprask, prastai. Mes jausdavome, kad duoda melagingą informaciją“, – kalbėjo dukra.

Moteriai pasveikus nuo koronaviruso ir dukrai atvažiavus jos pasiimti birželio 21 dieną, šeima nustėro.

„Mamos veidas buvo uždengtas merliumi, kaip atidengėme, išsigandome, nes atrodė, kad jau ne tas žmogiukas ten pas mus ateina. Mamos akys buvo kažkokios... Lyg kažką norėtų pasakyti, lyg išgąstis“, – pasakojo moters dukra.

Kauno medikams kaltinimai nugydžius senolę

Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas sako, kad pacientai yra prižiūrimi.

„Pas mus ligoniai yra prižiūrimi pakankamai ir gana stipriai, daug yra slaugomų, daug – su sunkiomis ligomis. Daugelis yra labai garbaus amžiaus ir stebuklas, kad ji išgyveno ir prie to stebuklo prisidėjo mūsų personalas“, – kalbėjo jis.

Tačiau šeima rūpesčio neįžvelgia.

„Labai sukūdusi, nei sėdėti gali, nei valgyti, savimi visiškai negali pasirūpinti. Aš nežinau, čia tikrai yra išsekimas. Manau, kad nebuvo tinkamai pasirūpinta“, – LNK žurnalistams pasakojo dukra.

Ligoninė teisinasi, kad pacientai maitinami tinkamai. Šeima piktinasi dar ir dėl to, kad ligoninė buvo sulaužyti brangūs protezai. Šeima įtaria, kad ligoninėje jie net nebuvo įdedami, nors buvo tikinama, kad senolė valgo su jais.

Šeima planuoja kreiptis teisininkų pagalbos. Per mažiau nei dvi savaites tai jau antras toks atvejis, kai šeima kreipiasi pagalbos į žurnalistus dėl galimai nugydyto paciento Kauno klinikinėje ligoninėje.