Delfi skaičiavimu, darbą paliekančiam M. Pakalniui buvo išmokėta ne mažiau nei 7860 Eur suma į rankas.

Pirmadienį portalas 15min publikavo straipsnį, kuriame buvo teigiama, kad savivaldybė nesutiko įvardyti, kokia išeitinė išmoka buvo išmokėta šiam valstybės tarnautojui. Taip pat ji neįvardijo, ar jam buvo skirta priedų ir premijų. Taip pat žurnalistai klausė, ar M. Pakalnis turėjo tarnybinių nuobaudų.

Tačiau Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba portalui 15min patvirtino, kad žurnalistai turi teisę gauti prašomą informaciją. Vis dėlto savivaldybė laikėsi pozicijos, kad prašomos informacijos neteiks, nes laikosi darbo etikos. Esą jei informaciją suteiktų, darbo etikai nusižengtų.

Tai, kad savivaldybė atsisakė suteikti informaciją, griežtai sukritikavo Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, blogeris Skirmantas Malinauskas ir Lietuvoje gerai žinomi žurnalistai. Jų teigimu, savivaldybė tokiais savo veiksmais nesilaiko Visuomenės informavimo įstatymo ir pažeidžia visuomenės teisės žinoti principą.

Portalas Delfi antradienį ryte paklausė savivaldybės, kokia išeitinė išmoka buvo išmokėta M. Pakalniui. Taip pat, kokio dydžio priedai, premijos ir priemokos jam buvo mokami.

Antradienį po pietų savivaldybės atstovė Eglė Girdauskaitė Mackelė suteikė prašomą informaciją.

„Savivaldybė ankstesniame atsakyme pateikė, kokiais teisės aktais vadovaujantis skaičiuojamas pareiginės algos dydis, taip pat išeitinė išmoka ir premijos.

Siekiant išlaikyti pagarba grįstą darbo kultūrą, konkrečius skaičius viešiname tik su Mindaugo Pakalnio pritarimu.

Vyriausiojo architekto bazinės algos koeficientas siekė 17,5 – tokio koeficiento alga svyruoja nuo 1871,62 Eur iki 2620,27 Eur „į rankas“. Alga svyruoja, nes pagal LR valstybės tarnybos įstatymo 30 straipsnį, valstybės tarnautojui gali būti mokamos priemokos iki 40 proc. pareiginės algos dydžio.

Pagal Valstybės tarnybos įstatymą, karjeros valstybės tarnautojas gali raštu pateikti pasiūlymą įstaigos vadovui dėl atleidimo iš pareigų šalių susitarimu, kas ir įvyko šiuo atveju. Remiantis šiuo įstatymu ir pagal išdirbtą stažą M. Pakalniui išeinant išmokėta 3 mėnesių vidutinio atlyginimo dydžio kompensacija.

Taip pat jo darbo Savivaldybėje laikotarpiu už 2019 m. jam skirta viena dviejų pareiginių algos dydžių vienkartinė išmoka, už 2020 m. skirtos trys vieno mėnesio algos dydžio išmokos, už 2021 m. skirtos dvi vieno mėnesio algos dydžio išmokos, už 2022 m. skirta viena dviejų pareiginių algos dydžių vienkartinė išmoka ir viena vieno mėnesio algos dydį atitinkanti išmoka, už 2023 m. skirta viena dviejų pareiginių algos dydžių vienkartinė išmoka“, - teigiama savivaldybės atsiųstame atsakyme.

Delfi taip pat klausė, kokio dydžio premijos, priedai ir priemokos M. Pakalniui buvo mokamos savivaldybės kontroliuojamoje įmonėje „Susisiekimo paslaugos“, kur M. Pakalnis taip pat dirbo tuo metu, kai savivaldybėje ėjo vyr. architekto pareigas, tačiau į šią klausimo dalį savivaldybė neatsakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)