Tokios atsakomybės Sandra T. netrukus ir sulaukė, nes pareigūnai išsiaiškino, kad šiaulietė nepatyrė seksualinės prievartos, o į atsitiktinius intymius santykius įsitraukė savo noru. Tuo metu dėl merginos išžaginimo įtarimų sulaukęs vaikinas šiandien net nenori girdėti apie jį melagingai įskundusią merginą.

„Su Sandra T. daugiau nebendrauju ir jokių santykių nebepalaikau, – teigė vaikinas. – Nors mano atžvilgiu buvo iškelta baudžiamoji byla, buvau pristatytas į policijos komisariatą ir apklaustas įtariamuoju, dėl to patyriau nemalonius išgyvenimus, tačiau daugiau nieko bendro su ja nenoriu turėti ir net nepageidauju, kad byloje dėl melagingo įskundimo apie nebūtą nusikaltimą būčiau pripažintas nukentėjusiuoju.“

Už tai, kad vaikiną, su kuriuo susipažino internete, melagingai apkaltino išžaginimu, Sandra T. buvo nuteista – teisėja Renata Maziliauskienė nutarė, kad mergina per pusantrų metų į valstybės biudžetą privalės sumokėti 2 tūkstančių eurų baudą.

„Kaltinamoji Sandra T. suprato savo veiksmų pobūdį, numatė dėl tokių jos veiksmų galinčius atsirasti pavojingus padarinius ir jų norėjo, todėl veikė tiesiogine tyčia“, – pažymėjo teismas.

Visa ši istorija nutiko dar liepos pradžioje, kai į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą atvykusi Sandra T. pareiškė, kad nori parašyti pareiškimą dėl prieš tris dienas patirtos seksualinės prievartos. Ji taip pat pažymėjo, kad pranešti apie jos atžvilgiu įvykdytą nusikaltimą ją įkalbėjo draugas, kuriam ji ir papasakojo, jog buvo išžaginta.

Dėl melagingų parodymų davimo įspėta per apklausą policijoje Sandra T. sakė, kad liepos 4 d. vakarą susitiko su vaikinu, su kuriuo susipažino pažinčių svetainėje. Visą vakarą jie važinėjosi vaikino automobiliu, o jau po vidurnakčio jie sustojo atokioje vietoje prie tvenkinio.

„Čia jis automobilyje pradėjo gultis ant manęs, aš jam sakiau, kad nenoriu, prašiau parvežti į namus, tačiau jis manęs neklausė ir pasiūlė pereiti į automobilio galą pakalbėti, pasėdėti, – policijos tyrėjams aiškino Sandra T. – Sutikau, o tada jis pradėjo mane liesti rankomis, tačiau aš jam sakiau, kad turiu draugą, prašiau manęs neliesti, bet jis nereagavo. Paskui jis nusimovė šortus, taip pat mane nurengė...“

Mergina tikino, kad vaikinas jai negrasino ir fizinės jėgos bei smurto nenaudojo: „Bet aš jo prašiau man nieko nedaryti, tačiau jis nesiklausė.“

Pasak šiaulietės, kai vaikinas baigė lytinį aktą, jie abu persėdo į automobilio priekį.

„Tada aš pradėjau šaukti, kad jis mane vežtų namo, jis tai ir padarė, pakeliui dar bandė manęs atsiprašyti“, – Sandra T. sakė, kad apie tai, kas nutiko, papasakojo draugei ir savo draugui, kuris liepė netylėti ir skambinti į policiją.

Asociatyvi nuotrauka
Po šios apklausos policijos pareigūnai susirado merginos įvardytą vaikiną ir jį atsivežė į policijos komisariatą. Tačiau jis kategoriškai neigė, kad prieš Sandrą T. naudojo seksualinę prievartą. Maža to, vaikinas pareiškė, būtent mergina inicijavo lytinius santykius automobilyje.

Įtariamuoju apklaustas Šiaulių rajono gyventojas sakė, kad iki to lemtingo vakaro su Sandra T. buvo susitikęs tik kelis kartus, nors su mergina buvo susipažinęs prieš du mėnesius. O tą vakarą, kaip jis sakė, jiedu automobiliu važinėjo po Šiaulius ir rajoną, o galop nuvažiavo prie tvenkinio.

„Ten kalbėjomės, pasibučiavome, Sandra T. sakė, kad nori būti su manimi – supratau, kad ji nori su manimi draugauti, – sakė vaikinas. – Kalbant pradėjome glamonėtis, Sandra T. prisiglaudė prie manęs, apsikabino, mes bučiavomės, glamonėjomės, o po to ji pasiūlė eiti į mašinos galą...“

Vaikinas teigė, kad iniciatyvą rodė mergina, ji esą kalbėjo, jog yra jį įsimylėjusi.

„Nelabai norėjau su Sandra T. turėti lytinių santykių, nes žinojau, kad ji turi vaikiną“, – aiškino vaikinas.

Jo teigimu, po karšto sekso mergina ėmė keistai elgtis: „Ji ėmė ant manęs šaukti, sakė, kad aš kuo greičiau vežčiau ją namo, taip pat kalbėjo, kad „ką aš padariau, dabar negalėsiu savo vaikinui pažiūrėti į akis“...“

Kai vaikinas merginą parvežė į namus, jo teigimu, prieš išlipdama iš automobilio mergina jį stipriai apkabino, o vėliau jį užblokavo internete.

„Bet vėliau atblokavo, tai mačiau susirašinėjimo istorijoje“, – per apklausą kalbėjo išžaginimu apkaltintas Šiaulių rajono gyventojas.

Jo teigimu, po dviejų parų Sandra T. nei iš šio, nei iš to atsiuntė žinutę. „Dink man iš galvos“, – rašė mergina.

„Aš patyriau šoką, nes esu įtariamas išžaginimu, nors to net nebuvo – lytiniai santykiai vyko abipusiu sutikimu, nes Sandra T. norėjo sekso, o aš nelabai norėjau, nes žinojau, kad ji turi vaikiną“, – sakė įtariamasis.

Kad policijoje pateikė melagingą informaciją apie nebūtą nusikaltimą, Sandra T. tyrėjams prisipažino po išžaginimu apkaltinto vaikino apklausos.

„Melavau, nes joks nusikaltimas mano atžvilgiu nebuvo įvykdytas – aš nenukentėjau, o lytinius santykius turėjau savo laisva valia, norėjau jų turėti“, – sakė mergina.

Ji negalėjo paaiškinti tokio savo poelgio: „Suprantu, kad pridariau daug blogo ir sau, ir tam vaikinui, ir policijos pareigūnams.“

Tiesa, ji neslėpė, kad bijojo, jog apie intymius santykius sužinos jos draugas.

„Gal dėl to ir sukūriau nebūtą istoriją apie tai, kad buvau išžaginta. Man dabar labai gėda, negaliu pateisinti savo elgesio“, – sakė Sandra T.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)