„Mes turime užtikrinti, kad būtų teikiama ta parama, kurios reikia, ir norime, kad Ukrainos narystė NATO būtų oficiali, būtų tikra. Labai ačiū už tai, ką jūs darote. Ir bloga žinia jums – mes niekur nedingsime“ – juokaudamas pasisakymą užbaigė J. Bidenas.

V. Zelenskis gerai įvertino pirmąjį Ukrainos-NATO tarybos posėdį bei G-7 susitikimą.

„Labai ačiū už šį viršūnių susitikimą. Aš tikiu, kad mūsų Ukrainos–NATO tarybos posėdis taip pat buvo labai sėkmingas – mes apie pasiektus rezultatus kalbėsime ir Kyjive“, – trečiadienį JAV prezidentui ir žurnalistams sakė V. Zelenskis.

„Buvo iškelta puikių minčių ir G-7 posėdžio metu. Žinau, kad yra šalių, kurios taip pat prisijungs prie G-7 sprendimų, todėl dar kartą noriu už tai padėkoti“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis antradienį, prieš paviešinant komunikate nugulusias kompromisines formuluotes, kritikavo sprendimą nenustatyti Ukrainos narystės NATO termino.

Ukrainos vadovas savo „Twitter“ įraše rašė, kad jo šalis „nusipelnė pagarbos“, ir pridūrė, jog, regis, „nėra pasirengimo“ pakviesti Ukrainą prisijungti prie NATO ar priimti šalį į Aljanso gretas.

Tačiau V. Zelenskis, žurnalisto trečiadienį paklaustas, kaip vertina NATO viršūnių susitikimą, atsakė, kad jis buvo sėkmingas.

„Viršūnių susitikimo pabaigoje matome didelę vienybę tarp lyderių. Aš tikrai manau, kad viršūnių susitikimas buvo labai sėkmingas“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją