„Labai nustebino ministrės atsakymas opozicinėms frakcijoms – dėl užimtumo negalinti dalyvauti ir susitikti su mumis. Tai labai keista. Bet paprašėme šiandieną (Seimo frakcijų – ELTA) seniūnų sueigos metu, kad būtų galimybė Vyriausybės pusvalandyje dalyvauti ministrei, kas yra numatyta statute“, – Eltai teigė A. Norkienė.

A. Norkienė tikisi, kad A. Bilotaitė Vyriausybės pusvalandyje sudalyvaus ir į opozicijai kylančius klausimus atsakys.

„Kiek matėme darbotvarkėje, kad ministrė dalyvaus posėdžiuose: tiek rytiniame, tiek vakariniame. Tai tikimės tuos klausimus šiandieną užduoti po pietų Vyriausybės pusvalandyje“, – akcentavo ministrė.

Politikė mano, kad ministrė neturėtų vengti atsakymų į kylančius klausimus.

„Aš manau, kad bet koks dialogas yra į naudą ir jai, ir mums. Tai jeigu turime klausimų, tegul ir atsako“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atsisakė atvykti į Seimo opozicinių frakcijų posėdį ir aptarti praėjusios savaitės Konstitucinio Teismo (KT) išvadą dėl migrantų politikos.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, praėjusį trečiadienį KT nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą.

Po KT išaiškinimo, Seimo opozicija ėmė diskutuoti, ar vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė neturėtų prisiimti politinės atsakomybės dėl taikytos antikonstitucinės migrantų politikos. Visgi, pati ministrė pažymi, kad užsieniečių teisinės padėties įstatymas buvo keistas viso Seimo vardu, o šiuo metu jau suformuota darbo grupė, ruošianti sprendimus tolimesniam įstatyminės bazės tobulinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)